„Rusové si neumějí udělat pořádek.“ Hodinu a tři čtvrtě v kuse dokázal Mitrofanov nadávat na zemi, kde se narodil

16.10.2024 19:55 | Monitoring

Rusko je výrazně imperiální stát, bude se snažit okupovat co nejvíce území kolem sebe, neumějí si udělat pořádek ve vlastní zemi, a proto chtějí znova a znova zachvacovat nová území. To je nejtragičtější a nás nejvíce se týkající moment, uvedl publicista Alexandr Mitrofanov na besedě s názvem „Proč současné Rusko nemůže být jiné“.

„Rusové si neumějí udělat pořádek.“ Hodinu a tři čtvrtě v kuse dokázal Mitrofanov nadávat na zemi, kde se narodil
Foto: Youtube
Popisek: Alexandr Mitrofanov

Novinář Mitrofanov na přednášce nejdříve popsal, jaké současné Rusko vlastně je. „Současné Rusko je vrcholně nedemokratické. Je to stát, v němž demokracie na způsob, který zná euroatlantická sféra, neexistuje,“ konstatoval novinář, že v Rusku neexistují základní atributy demokracie.

Ruský prezident Vladimir Putin je podle Mitrofanova člověk, který naplňuje tradici společnosti, v níž existuje velmi rigidní struktura vládnutí, pak jsou podřízení a nejníže je obyvatelstvo, které žádná práva nemá. Což odpovídá historickému vývoji ruského státu. „Jde o autokratický způsob vládnutí, starší generace jej tak trochu zná z 50. let minulého století. Je to kult osobnosti Vladimira Putina,“ pokračoval Mitrofanov.

Anketa

Vede Kateřina Konečná KSČM správným směrem?

2%
hlasovalo: 8027 lidí
To se podle Mitrofanova dobře ukázalo i v posledních dnech, kdy Putin slavil 72. narozeniny, po celé zemi proběhlo něco, co bychom mohli vidět spíše v době, kdy vládl Sovětskému svazu Stalin: „Například děti v mateřských školách byly nucené klečet a tvořili nápis Putin 72, v Petrohradu byli studenti vysoké školy na Palácovém náměstí, kde rovněž provolávali Putinovi slávu apod.,“ popsal novinář.

Hovořil také o ruském imperialismu. „Rusko je výrazně imperiální stát. Ruský režim se bude snažit zachvátit, okupovat co nejvíce území kolem sebe,“ varoval Mitrofanov. „Rusové si neumějí udělat pořádek ve vlastní zemi, a proto chtějí znova a znova zachvacovat nová území. To je nejtragičtější a nás nejvíce se týkající moment, každý může už dva a půl roku sledovat, jakou podobu to má na Ukrajině. Není to žádná náhoda, ale dávno naplánovaná válka a v plánu je po pokoření Ukrajiny další šíření až na hranice bývalé socialistické soustavy, čili Rusko by mělo končit u Aše,“ doplnil spisovatel.

„Je to snaha udělat z Ruska archaickou zemi, hlavně ne něco, co je moderní a co odpovídá nenáviděnému světu, co jsme my, země, které Rusko označilo za nepřátelské. Českou republiku Rusko zapsalo na seznam nepřátelských zemí,“ poukázal Mitrofanov, podle kterého se Rusko vrací do středověku.

Skepticky se pozastavil nad otázkou, zda by současné Rusko mohlo být jiné. „Pokud znáte ruské dějiny, víte, že poslední zárodky možného vývoje demokracie v této zemi zničil Ivan Hrozný, když vyplenil dvě města na severu Ruska, která měla zárodky toho, co později v Evropě vyústilo v určitou formu demokracie,“ zmínil novinář s tím, že ruský lid v podstatě demokracii nikdy nepoznal. „Putinův režim přetrvává z vnímání státu, který řídí car, generální tajemník nebo prezident,“ podotkl s tím, že ruský lid, byť si nežije dobře, žije s vědomím, že je součástí státu, který může kdykoli a kohokoli zničit. „I to je vysvětlení hrůzných zločinů, které ruští vojáci páchali na Ukrajině,“ poznamenal.

Označil za zbožná přání, že by ruský lid po smrti či svržení Putina pochopil, že západní demokracie je lepší cesta, a zavedl tento způsob lidovlády. „Ruský stát nemůže přestat být imperiální, protože ten stát by se zřítil, to je jeho podstata,“ zdůraznil Alexandr Mitrofanov.

„Svět je momentálně na bodu zlomu, řekl bych až biblického rozměru, protože svět se zastavil před určitou hranicí, překážkou, za kterou kdyby pokračovala tendence, která existovala v minulých dvaceti letech, by byl jiný svět. Svět, který by využíval technologií, byl by dynamičtější, bohatší, nebyl by to svět pro všechny, ale pro lidi, kteří by mentálně, intelektuálně, psychologicky dokázali v tomto světě žít. Takový svět nepředpokládá, že se budete snažit svým přičiněním, pílí a talentem získat co nejlepší postavení. Je to stav občanské války mezi dvěma větvemi evoluce lidstva, a Rusko je na koni této situace, je vůdce té části lidstva, která se lekla budoucnosti a chce za každou cenu vrátit vývoj zpět. Rusko je symbol těchto sil,“ prohlásil Mitrofanov.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Natálie Brožovská

MUDr. Róbert Teleky, MBA byl položen dotaz

Návykové látky

Proč je tolik povyku kolem legalizace třeba HHC, CBD, ale i THC pro DOSPĚLÉ? Vždyť v čem jsou tyto látky horší než je třeba alkohol, který je legální, přitom je to také droga a způsobuje dost problémů? Navíc, když něco bude legální, tak se s tím dá trh lépe regulovat a stát si přijde na peníze. Netv...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 33 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Musím přiznat, že mi je milejší chudý ruský mužik,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseruský medvěd , 16.10.2024 20:10:28
který kouká na Volhu a pobrukuje si sentimentální písničku, než tenhle zpupný agresivní odrodilec, který jen ukazuje, jaká je špína...

|  6 |  0

Další články z rubriky

„Šílené, chtějí zatáhnout NATO do války.“ Zelenskyj představil vítězný plán. Přišel smích i ťukání na čelo

18:25 „Šílené, chtějí zatáhnout NATO do války.“ Zelenskyj představil vítězný plán. Přišel smích i ťukání na čelo

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve středu představil ukrajinskému parlamentu svůj dlouho oč…