Blb a primitivní ubožák. Na zvracení. Dezinformace a zloba. Novinář a Drahošův příznivec se opřel do Čechů a do Zemana a toto mu vzkázali Babiš, Keller či Schwarzenberg

30.01.2018 18:02 | Zprávy

ANKETA Šéfredaktor slovenského týdeníku Týždeň Štefan Hríb v komentáři na Echo24.cz napsal, že svobodné volby rozhodly, Babiš a Zeman „budou kazit nejen Česko, ale i střední Evropu“. O vítězství Zemana mimo jiné rozhodla „plebejskost mimopražského Česka“. Mýtus o prozápadním a reformním Česku je podle něj v troskách. „Česko je – a to dlouhodobě – spíš ustrašené, sobecké a uzavřené do sebe. A je i překvapivě primitivní,“ napsal. Trojice Zeman, Babiš, Okamura je podle něj pro ČR stejnou pohromou, jakou pro SR byli Mečiar, Slota a Fico. Zemanovo vítězství se podle něj zrodilo na šíření lží a strachu.

Blb a primitivní ubožák. Na zvracení. Dezinformace a zloba. Novinář a Drahošův příznivec se opřel do Čechů a do Zemana a toto mu vzkázali Babiš, Keller či Schwarzenberg
Foto: Hans Štembera
Popisek: Duel kandidátů na prezidenta Jiřího Drahoše a Miloše Zemana v Hudebním divadle Karlín

Hríb ve svém textu mimo jiné píše, že Česko má moc rád, a i proto mu nepřál duo Babiš – Zeman. „Dvoje svobodné volby však rozhodly, že právě tito dva budou kazit nejen Česko, ale i střední Evropu,“ podotkl Hríb a zanalyzoval, co podle něj o Zemanově vítězství rozhodlo. „Rozhodla též plebejskost mimopražského Česka. Mýtus o prozápadním a reformním Česku, který v prospěch rozdělení Československa živil Václav Klaus, je v troskách. Česko je – a to dlouhodobě – spíš ustrašené, sobecké a uzavřené do sebe. A je i překvapivě primitivní,“ píše Hríb.

Pro Česko považuje za katastrofu trojici Zeman, Babiš a lídr SPD Tomio Okamura. Podle něj je to srovnatelná katastrofa pro Česko, jakými byly vlády Mečiara, Sloty a Ľuptáka či tria Fico, Mečiar, Slota.

Fanaticky napadají kohokoli s odlišným názorem, šíří dezinformace a zlobu

ParlamentníListy.cz se zeptaly politiků, co si o těchto slovech Štefana Hríba myslí. A nebylo to nic hezkého...

„Pan Hríb patří do té samé party jako bývalí zaměstnanci Lidových novin, kteří kdysi pracovali pro ODS a jejichž smyslem života je nenávidět a pomlouvat Babiše. Pan Hríb je úplně mimo. Já jsem za pár dní navštívil a potkal půl Evropy. Byl jsem v Davosu, kde byly desítky premiérů a prezidentů. Včera jsem byl v Bruselu. Byl jsem na V4. Měl jsem oficiální návštěvu Maďarska, měl jsem návštěvu Slovenska. Byl jsem v Bulharsku k předsednictví. Na bezpečnostní konferenci potkám rakouského premiéra. To, co on říká, jsou nesmysly,“ řekl ParlamentnímListům.cz premiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

„My jsme nyní aktivní. Přesně známe naši strategii a víme, co chceme prosazovat v Evropě. Abychom peníze z eurofondů dostávali podle našich přání, a ne podle toho, jak nám to nadiktuje Brusel. O migraci jsem včera mluvil. Mám pozvání do Finska. Pojedu do Portugalska, jsem se domluvil s premiérem. Myslím, že za ten krátký čas, co jsem premiérem, jsem udělal víc než pan Sobotka za minulý mandát. Nevím, o čem pan Hríb mluví. On už takhle psal v minulosti, takže tyto echo-články neberu vážně. Češi nejsou ustrašení. V naší zemi žije plno skvělých a úspěšných lidí, kteří uspěli po celém světě. Panu Hríbovi pošlu asi svou knihu, kde hovořím o tom, že naše země byla za Masaryka na špici Evropy, kam patříme. Abychom tam byli, tak potřebujeme, aby nás zastupovali politici, kteří jsou sebevědomí a kteří se domluví, a ne ti, kteří se živí politikou,“ dodal Babiš. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jana Černochová byl položen dotaz

Paní ministryně

Dobrý den, paní ministryně, nezlobte se, že k vám budu upřímný, ale nemyslíte, že vám ta funkce ministryně až moc stoupla do hlavy, a že si spory s Řehkou jen škodíte? Já moc nechápu, proč by nemohl mít oficiální profil na sociální síti, vždyť čím lepší komunikace, tím jen líp nebo z čeho máte strac...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlodějna a zatajování na festivalu ve Varech. Řeší se na vládní úrovni

9:17 Zlodějna a zatajování na festivalu ve Varech. Řeší se na vládní úrovni

Ostrá koaliční roztržka kvůli platbě kartou? Smrdí to zatajováním tržeb, obul se vládní poslanec do …