Další nápad na elektronické karty, teď pro zaměstnané. ODS je proti

04.12.2012 22:12 | Zprávy

V době, kdy se řeší problémy elektronických karet na výplatu dávek, tedy sKaret, se objevil nápad na další karty. Tentokrát by byly pro zaměstnance a obsahovaly by všechny informace například o průběhu zaměstnání. ODS se ale tento nápad nelíbí.

Další nápad na elektronické karty, teď pro zaměstnané. ODS je proti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ludmila Müllerová

"Myslíme si, že na zavedení takového nástroje, obzvláště v chaosu, který se týká sKaret, který se týká úřadů práce, není čas. Považujeme tento projekt za zcela nedůvěryhodný a nechceme nadále s tímto projektem být spojováni," uvedla pro iDnes.cz poslankyně ODS Lenka Kohoutová.

Ministerstvo práce a sociálních věcí ale novou kartu pochvaluje. "My se domníváme, že ta myšlenka je velmi správná," prohlásila ministryně Ludmila Müllerová už o víkendu.

ODS ale prý zneklidňuje, že ministerstvo vítá další kartu, kde by byly obsaženy citlivé údaje. Návrh navíc kritizuje i Vladimír Špidla, mluvčí stínové vlády ČSSD. "Elektronická karta a pracovní knížka, ať je v jakékoliv podobě, vždy v dějinách sloužila a byla zneužívána k brutálnímu nátlaku na zaměstnance," uvedl v ČT.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Zůstanete v politice?

Pane Bartoši, nemyslíte, že jste se rozhodl unáhleně? Proč už nechcete být předsedou? Nebo to nechtějí jiní? Pokud je to tak, tak si neuvědomují, že strana stojí hlavně na vás. A co by mě taky dost zajímalo je, zda budete příští rok kandidovat do sněmovny?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať jim to tady shnije.“ Zuřivá zákaznice v supermarketu. Mezitím na trhu jiná situace

21:57 „Ať jim to tady shnije.“ Zuřivá zákaznice v supermarketu. Mezitím na trhu jiná situace

Ceny zeleniny, ovoce, ale i potravin jsou jako na houpačce. Pokud nesledujete nejaktuálnější akce, m…