Divoká Partie: Nejdříve průzkum s drtivým vítězstvím Babiše, pak totální hádka Vondráčka a Farského

12.09.2021 12:30 | Zprávy

„Vy jste podporovali TOP 09 v době, kdy to byla oddělená část lidovců, pak jste to chvíli zkoušeli s lidovci, a teď se dáváte dohromady s marxisty,“ vypálil před kamerami na Jana Farského (STAN) předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) kvůli koalici STAN a Pirátů. Ale Farský si to nenechal líbit. O premiérovi Andreji Babišovi (ANO) bez vytáček poznamenal, že lže. „O tom, jak budeme zvát do České republiky migranty. Je to prostá lež, a pan premiér ji neustále opakuje. Ta kampaň je brutální,“ pravil Farský.

Divoká Partie: Nejdříve průzkum s drtivým vítězstvím Babiše, pak totální hádka Vondráčka a Farského
Foto: Screen CNN Prima News
Popisek: V Partii CNN Prima News se sešli Radek Vondráček a Jan Farský

Hosty první hodiny Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News byli předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) a Jan Farský (STAN).

CNN Prima News představila průzkum agentury STEM za září, který ukazuje, že hnutí ANO Andreje Babiše dominuje s více než 32 procenty. Dvacet procent by dostala kolice SPOLU. Koalice Pirátů a Starostů by získala 18 procent. Do Sněmovny by se dostalo ještě hnutí SPD Tomia Okamury a komunisté.

Sociální demokraté už by zůstali mimo Sněmovnu. Totéž platí i pro Přísahu Roberta Šlachty a uskupení Trikolora Svobodní Soukromníci. Nabízí se proto otázka, zda by vítězné hnutí ANO mělo s kým sestavovat koalici. Analytik Martin Buchtík k tomu pro CNN Prima News poznamenal, že čím méně stran se do Sněmovny dostane, tím spíš budou mít obě opoziční koalice šanci sestavit společnou vládu.


Zdroj: CNN Prima News

Vondráček však věří, že hnutí ANO zvítězí a dokáže po volbách sestavit i vládu. „Já kandiduji za něco, oni kandidují proti něčemu,“ kroutil hlavou Vondráček.

Farský okamžitě oznámil, že Piráti a Starostové do kolice s ANO opravdu nepůjdou.

„My máme v koaliční smlouvě jasně napsáno, že do vlády s komunisty, s hnutím SPD a s ANO nepůjdeme,“ ozval se Farský. „Naše síla není v tom celostátním marketingu, kdy celou republiku až do roztrhání těla oblepíte billboardy. My se neschováme za jednoho lídra, který stojí se zaťatou pěstí. My máme lidi, kteří se osvědčili,“ poznamenal Farský s odkazem na Starosty, které lidé ve svých obcích a městech znají.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

zbraně

Dobrý den, nemám zbraň ani se v tom nevyznám, ale dosud jsme myslela, že kdo chce mít zbrojní průkaz, musí složit nějaké psychotesty. Byla jsem tak dost překvapená, když jsem si zde přečetla váš článek, kde píšete, že to tak není. Na druhou stranu, podle mě, když bude chtít někdo, kdo to nemá v hlav...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

20:40 Zakážou Leoši Marešovi pořad? Takto zesměšnil v přímém přenosu Fialu

Premiér Petr Fiala (ODS) je nemocen. „Není to nic vážného, je toho teď všude plno, tak se to nevyhnu…