Dosadím Kennedyho, slíbil Trump. Farma lobby nepotěší

26.10.2024 20:07 | Monitoring

Americký exprezident Donald Trump by v případě svého opětovného zvolení do prezidentského úřadu chtěl zapojit do své administrativy environmentálního právníka a aktivistu Roberta F. Kennedyho juniora, aby mu pomáhal v otázkách týkajících se zdraví Američanů. Trump to prohlásil v podcastu komentátora Joea Rogana s tím, že kvůli záměru obsadit Kennedyho, jenž je mimo jiné známým kritikem některých vakcín, čelí velkému tlaku od farmaceutických firem. „Řekl bych, že farmaceutická lobby nebyla nadšená,“ poznamenal a k vakcínám připojil také několik slov.

Dosadím Kennedyho, slíbil Trump. Farma lobby nepotěší
Foto: Repro YouTube @joerogan
Popisek: Donald Trump v podcastu Joea Rogana

V rámci podcastu Joe Rogan ocenil Trumpa za jeho snahu se spojit v některých otázkách s Robertem F. Kennedym juniorem, který se aktuálních amerických prezidentských voleb chtěl zúčastnit coby nezávislý kandidát, ale nakonec se v srpnu rozhodl kandidatury vzdát a podpořil Trumpovu kandidaturu.

Jedním z hlavních témat, kterým se Kennedy zabývá a spolupracuje s Trumpem, je záměr „ozdravit Ameriku“. „V našich potravinách jsou chemikálie a v jiných zemích již nezákonné toxické přísady, pesticidy, herbicidy a spousta s*aček, které nám na jídlo stříkají,“ zmínil Rogan.

Trump na to vyrukoval s grafem, kde poukázal, že Spojené státy ve zdraví obyvatel značně zaostávají za mnohými státy a přitakal Roganovi také v poznámce, že více než 70 % mladých mužů v Americe je nezpůsobilých pro armádu kvůli jejich nedostatečnému zdravotními stavu.

Republikánský kandidát potvrdil, že by ve snaze „ozdravit Ameriku“ rád s Robertem F. Kennedym juniorem spolupracoval i po svém případném zvolení americkým prezidentem a rád by jej obsadil i ve své administrativě, byť tedy s podmínkou, že by se Kennedy držel dál od otázek těžebního průmyslu, na nějž má negativní pohled. „Bude moc mluvit do čehokoliv, ale od černého zlata jej budu držet dál,“ komentoval Trump.

Prozradil, že ne zdaleka všichni jsou s možným obsazením Kennedyho v jeho případné budoucí administrativě spokojení a největší stížnosti prý tento záměr vyvolává směrem od farmaceutického průmyslu. „Řekl bych, že farmaceutická lobby nebyla nadšená, když tento záměr slyšela,“ netajil se.

Jak poznamenal Rogan, nepříliš kladné přijetí Kennedyho může pocházet z jeho upozorňování na negativní důsledky léků, na kterých právě farmaceutické firmy vydělávají. „Utrácí obrovské částky a ohromné množství času, aby na takové věci upozorňoval,“ řekl.

Televize Fox News v rámci chladného přijetí Kennedyho ze strany farmaceutické lobby poznamenala, že to může být dáno jeho „šířením skepse vůči očkování“ a upozorňováním na rizika vedlejších účinků. Dle kanálu též Kennedy tvrdí, že se farmaceutické společnosti spikly s cílem bránit lepšímu zdravotnímu stavu americké společnosti, jelikož vydělávají velké peníze prodejem léků lidem s chronickými chorobami.

Trump s ohledem na tyto námitky poznamenal, že nelze farmaceutické firmy hanit zcela ve všech ohledech a je nutné ocenit, že i ony „přišly s úžasnými věcmi“, jako je například vakcína proti dětské obrně. „Byla to katastrofa, díky lékaři (Jonasi) Salkovi a jeho vakcíně tu už nemáme žádnou obrnu,“ ocenil exprezident též přínos vakcín.

Rogan poté pronesl, že by mnoho léků lidé nepotřebovali, pokud by namísto jejich braní začali žít zdravěji a zaměřili se například na stravu a životní styl. „Celá řada problémů, které lidé mají, by zmizela,“ poznamenal, avšak doplnil, že mnoho nízkopříjmových si může dovolit akorát levnou stravu, která nebývá příliš zdravá. „Můžeme to spravit. Pokud dokážeme posílat 175 miliard dolarů Ukrajině, tak také dokážeme dělat něco se zdravotními problémy, které mají lidé ve Spojených státech. Pomohlo by nám to jako národu,“ zmínil moderátor.

Trump s neutěšeným stavem při tématu zdravotních problémů Američanů souhlasil a dodal, že sám vidí zdravotní benefity v pohybu, ale nemalou roli dle něj hraje také genetika. S Kennedym by právě na tomto rád činil změny a chce mu dát v otázce zdraví volnou ruku.

Celý podcast Joea Rogana s Donaldem Trumpem můžete zhlédnout zde:

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radek Kotas

Ing. Martin Kukla byl položen dotaz

Vážený pane poslanče,

... že dnešní vláda prosazuje zákony v PS na sílu je jasné, na opozici neberou žádné ohledy. Můžete mi vysvětlit, proč u některých důležitých hlasování chybí ve sněmovně někdy i dvacet vašich poslanců? Vím, že existuje ve Sněmovně systém párování, ale nechápu proč v tomto vycházíte vládě vstříc. Vš...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

EU chce společný zpravodajský útvar. „To by byl chaos,“ varuje odborník

21:55 EU chce společný zpravodajský útvar. „To by byl chaos,“ varuje odborník

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová si dle agentury Bloomberg vyžádala návrh na vybu…