Hádka na profilu Konečné kvůli zasažené nemocnici. Dorazil Honzejk, miliardář Dobrovský i šlechtic

11.07.2024 7:19 | Monitoring

Europoslankyně Kateřina Konečná se na sociální síti X pustila do boje se svými kritiky. Po zásahu kyjevské nemocnice, ve které byly mezi pacienty i malé děti s onkologickými onemocněními, byla svými kritiky opakovaně vyzvána k tomu, aby tento čin nějakým způsobem okomentovala. A nyní reakce přišla. A popudila nejen novináře, ale také známého šlechtice.

Hádka na profilu Konečné kvůli zasažené nemocnici. Dorazil Honzejk, miliardář Dobrovský i šlechtic
Foto: Reprofoto: FCB K. Konečné
Popisek: Kateřina Konečná s plechovkou plzeňského piva

Raketový útok v Kyjevě, který zasáhl dětskou nemocnici Ochmatdyt, má bohužel na svém kontě i čtyři mrtvé. Celkem při pondělních útocích na Kyjev zahynulo 32 lidí.  Kyjev po útocích vyhlásil den smutku, Kreml ústy svého mluvčího Dmitrije Peskova trvá na tom, že s útokem nemá nic společného, Ukrajina si je však jistá, že dětskou nemocnici trefila ruská střela s plochou dráhou letu Ch-101. V souvislosti s tragédií se do hledáčku politiků i veřejnosti dostala europoslankyně Kateřina Konečná (STAČILO!), kterou od začátku týdne veřejně i neveřejně mnoho lidí vyzývalo, aby se k incidentu vyjádřila. „Už od pondělí jsem vyzývána různými válečníky, k tomu, abych se vyjádřila k útoku v Kyjevě, při němž byla zasažena i dětská nemocnice,“ začala svou reakci Konečná. „Ano. To je válka. Ta válka, kterou vy podporujete a do jejíž útrob lijete další a další miliardy korun, eur i dolarů. Vy všichni, kteří byste nejraději Ukrajinu nechali vykrvácet do posledního muže a české i evropské občany obrali o poslední peníze, jen aby jste za ně mohli nakoupit další zbraně,“ otočila věc proti svým kritikům. 

Podle Konečné jsou právě útoky, jakým byl tento, důvodem pro zahájení mírových jednání. „Mimochodem – kde máte palestinské vlajky, vy pokrytci? Za pár měsíců má genocidní chování Izraele více civilních obětí než dva a půl roku konfliktu na Ukrajině! Chodíte zapalovat svíčku před velvyslanectví Srbska, Afghánistánu, Iráku, Vietnamu, Libye, Sýrie? Myslíte na děti v Jemenu? Nebo tam jsou ty civilní oběti něco míň, protože je způsobila ta správná ‚strana‘? Připomínáte si 11. září? Ne to z roku 2001, ale to z roku 1973, kdy CIA nechala v přímém přenosu popravit prezidenta Allendeho a následná vláda Pinocheta podporovaného USA přinesla více obětí než rok 2001,“ rozhodla se česká europoslankyně, že nejlepší obranou, tedy v tomto případě odpovědí, bude útok. „Válečníci, pokrytečtí komentáři, ‚vyvážená‘ média, vy všichni, kteří jedním dechem chcete více prostředků na válku, vy nemáte ani to nejmenší právo ukazovat prstem na nás ‚chcimíry‘ a ptát se nás tónem, jako bychom ty bomby snad shazovali my sami! Přestaňte šikanovat nás, kdo chceme mír a válkám říkáme STAČILO,“ dodala.

 

To vyburcovalo k reakci novináře Petra Honzejka. „Vy nejste hloupá, takže víte, že agresora nikdy nelze uchlácholit. Lze ho jenom porazit. A protože přesto voláte po chlácholení, je jasné, že agresora ve skutečnosti podporujete,“ odpověděl europoslankyni.

 

„Za to vy hloupý zcela jistě jste.  A taky zbabělý. Jinak byste už byl na frontě,“ zareagoval na Honzejka sociolog Petr Hampl.

 

 

Chování Konečné pohoršilo i miliardáře a publicistu Jana Dobrovského. „Nejodpudivější na vás je, že se ani trochu nestydíte. Vy sama podporujete agresora, usilujete o to, aby vyhrál a ostatní obviňujete, že podporují válku. Něco tak odpornýho se nedá zapomenout,“ vzkázal Konečné.

„Jste typická nová generace komunistů, která působí dojmem, že vás přitahuje rovnostářský idealismus, ale ve skutečnosti pěstujete autoritářství tím, že skrýváte své skutečné pocity a identitu. Vaše tragédie spočívá ve vaší oddanosti chybnému a irelevantnímu historickému modelu, bolševické revoluci a sovětskému státu. Máte uzavřenou mysl, vždy tak jistou, vždy tak tupou. Nudíte nás, nudíte mě a vaše hluboce nevzdělaná rétorika o vaší ‚zastaralé‘, ‚utopické‘ a ‚pomýlené‘  ideologii z vás dělá velmi primitivního člověka,“ napsal Konečné politik Jiří Lobkowicz ze známého šlechtického rodu.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jan Novotný

Jaroslav Foldyna byl položen dotaz

Co přesně myslíte tím, že chcete stejný metr pro všechny?

V čem je podle vás nyní jiný a pro koho? A naopak, nemyslíte, že by třeba migrantům mělo být měřeno přísněji? My jim poskytujeme azyl, a když si toho neváží a páchají třeba trestnou činnost nebo přestupky, mělo by jim být podle mě měřeno přísněji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Vzpomeňme na neštěstí , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseNechtík , 11.07.2024 9:39:34
v Buči, či Kramatorsku, letadlo s ukrajinskými zajatci, věznici s ukrajinskými zajatci, rakety na polském území a další, které nám v ČR byly předkládány jako zvěrstva Rusů, která lidi jako Honzejk, šlechtic, vládní politici a jim podobní odsuzovali a pomalu volali po vyhlášení války našeho státu proti Rusku! U všech se později ukázalo, že to byla Ukrajina, která to provedla. A potom bylo ticho. Mně je trošku podivné, že dětská nemocnice byla zničena ale zemřely jen 4 děti. Ne, že bych volal po dětské krvi jako Albrightová, pro kterou 500 000 dětí zabitých nebylo nic strašného, ale mne se zdá, že ta nemocnice byla předem evakuovaná. Nejsem válečný odborník, ale viděl jsem videa co ruské rakety dokáží. Myslím, že kdyby tu nemocnici zasáhla ruská raketa zbyde po ní jen kráter s hromadou trosek. Jsem přesvědčen, že to provedla úmyslně nebo neúmyslně Ukrajina!! Těch ukrajinských lží je už moc. A Konečná má pravdu je to výsledek té hloupé západní pomoci. Kdyby dovolil Západ v Istanbulu Ukrajině podepsat dohodu, nemusela být žádná vybombardovaná nemocnice a taky nemuselo být na milion mrtvých Ukrajinců!! Denně umírá kolem 1600 - 2000 ukrajinských vojáků. Umírají jen kvůli Západu!!

|  16 |  0

Další články z rubriky

Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

20:03 Svědectví, jak se v Kyjevě dělal Majdan: Sto obětí, pak bude Západ reagovat

Ke střelbě do prozápadních protestujících na kyjevském Majdanu v únoru 2014 podle ukrajinského polit…