Jan Ruml: Piráti mě odmítli. Ale já bych pro ně byl přínosný

10.05.2018 13:34 | Zprávy

Piráti dali Janu Rumlovi košem. Politik známý především z 90. let minulého století za Piráty nebude usilovat o vstup do Senátu. Co na toto odmítnutí říká, zjistil server Lidovky.cz.

Jan Ruml: Piráti mě odmítli. Ale já bych pro ně byl přínosný
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Ruml

„Tak trochu jsem počítal, že to přes Pirátskou stranu neprojde. Piráti nesnášejí 90. léta, ať tam dělal, kdo co dělal. Já byl politik v 90. letech, a to jim hodně vadilo. Měli pocit, že jim mohu rozklížit politickou scénu. Mysleli, že to stranu poškodí a voliči jim to neodpustí, pokud budu kandidovat,“ uvedl Ruml. „Jsem demokratický, liberální politik, přínosný bych pro ně byl,“ doplnil ještě.

Po odmítnutí od Pirátů prý k žádné jiné straně nepřestoupí. Letos už kandidovat nebude. Nepřipadá pro něj v úvahu kandidatura za STAN nebo TOP 09. Za Piráty se rozhodl kandidovat z vlastní vůle, protože s nimi souzní. Nebral je jako výtah k moci. „To je hloupost,“ řekl Ruml k úvaze, že by mohl kandidovat za TOP 09.

Už proto ne, že sám sebe nikdy nevnímal jako politického přeběhlíka a na tomto svém pohledu na sebe nehodlá nic měnit. Stačí, že ho za přeběhlíka označují jiní. Prý nesprávně. Je pravda, že opustil ODS a založil Unii svobody, jenže to udělal jen proto, že se ODS odklonila od svých původních ideálů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

18:51 Na zemi, na vodě, ve vzduchu, ve vesmíru, na síti. Na GLOBSEC se řešila nová vojenská doktrína NATO

Jako „multidoménová operace“ je označována nová vojenská doktrína NATO, o které se diskutovalo na pr…