Jen ať jdou! Babiš vrátil Hamáčkovi slova i s úroky. Předčasné volby?

13.12.2020 15:58 | Zprávy

Předseda ČSSD Jan Hamáček naznačil, že sociální demokraté mají velký problém se snížením daní pro zaměstnance a zvýšením slevy na poplatníka, které navýší český dluh o dalších 130 miliard. Tato daňová změna je prý pro ČSSD velkým problémem, a podle Hamáčka jeho kolegové proberou možný odchod z vlády. „Ať si jdou,“ vzkázal poté premiér Andrej Babiš sociálním demokratům. Hrozí předčasné volby?

Jen ať jdou! Babiš vrátil Hamáčkovi slova i s úroky. Předčasné volby?
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: premiér Andrej Babiš (ANO)

V pořadu Otázky Václava Moravce Hamáček odmítl, že by ČSSD teď hned opustila vládu. Daňové změny se sice ČSSD nelíbí, ale v časech nouzového stavu by prý předseda ČSSD tuto cestu nevolil. Po skončení nouzového stavu je ale podle jeho názoru možné debatovat o ledasčem.

To nechte na naši vnitrostranickou diskusi. To, že se nám poprvé nepodařilo zabránit těm pravicovým experimentům, k nimž hnutí ANO inklinovalo, tak to je vážný signál,“ sdělil Hamáček Moravcovi.

A Babiš přispěchal s odpovědí. Ve vyjádření pro ČTK konstatoval, že se bez ČSSD klidně obejde.

„Odchodu sociální demokracie z vlády rozhodně nebráníme. Nouzový stav zvládneme i bez jejich účasti ve vládě. Jestli má ČSSD se svou účastí v menšinové vládě problém, tak ať klidně odejde a přestanou o tom donekonečna mluvit,“ vypálil premiér a šéf hnutí ANO.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Jiří Vosecký byl položen dotaz

Máte na navýšení platů nějaký názor? Jaký?

Dobrý den, v prvé řadě děkuji, že jste si na mě našel čas, jen jste se z odpovědi vykroutil. Mě zajímal váš názor. Ten přeci nějaký máte nebo ne? A k tomu, co jste mi napsal. Proč senát nemá na schvalování rozpočtu žádný vliv, i když jste o dost důležitou věc? Pořád slyšíme, že je senát pojistkou de...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozpočet ve Sněmovně, Kalousek u telefonu. Vláda asi věří, že voličům nabulíkuje cokoliv

18:21 Rozpočet ve Sněmovně, Kalousek u telefonu. Vláda asi věří, že voličům nabulíkuje cokoliv

Bývalý ministr financí a nyní i bývalý člen TOP 09 Miroslav Kalousek velmi silně nesouhlasí s navrže…