Český svaz zpracovatelů masa se nyní snaží o zaregistrování „pražské šunky“. Zabere to ale mnoho času. „Ten proces trvá v Evropské unii dva roky,“ popisoval předseda svazu Jaromír Kloud v Impulsech Václava Moravce. Nyní je „pražská šunka“ v jedné čtvrtině procesu a rozhodnutí následně bude platit pro celou EU.
Může to pomoci v tom, že se něco, co nejsou špekáčky, nebude moci jmenovat špekáčky, popisoval zjednodušeně Kloud. Podle něj jde v podstatě o zpřísňování norem.
V poslední době časté podvody s přelepováním etiket u jídla ho příliš netrápí. Naopak. „Já jsem spokojen v poslední době, protože nejde skoro vůbec o pochybení výrobce, ale spíš prodejců,“ vysvětloval.
Přesto potvrdil některá tvrzení, že za nekvalitní jídlo v obchodech si často můžou sami zákazníci. „Určující je zákazník, zákazník si diktuje,“ uvedl Kloud. „A pokud opakovaně nakupuje levnější výrobky, do kterých máte tendenci ‚píchnout‘, tak je asi chce,“ dodal.
Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.
Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: pan