Novým předsedou poslanců ODS se stal Marek Benda

18.12.2012 13:27 | Zprávy

Novým předsedou poslaneckého klubu ODS se dnes stal jeho dosavadní místopředseda, dlouholetý poslanec Marek Benda. Novinářům to oznámil předseda ODS a premiér Petr Nečas.

Novým předsedou poslanců ODS se stal Marek Benda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Marek Benda

Čtyřiačtyřicetiletý poslanec nahradil Zbyňka Stanjuru, který se stal minulý týden ministrem dopravy. Benda, kterého navrhlo stranické vedení, dostal v tajné volbě 33 ze 44 hlasů. Do uvolněné místopředsednické funkce zvolili poslanci ODS Jana Bureše (38). Klub aktuálně čítá 49 členů. Na začátku volebního období jich bylo 53.

Nečas oznámil, že Benda rezignuje na předsednickou funkci v ústavně právním výboru. Na toto místo by měl být podle dohod o širších změnách ve sněmovních orgánech zvolen zástupce TOP 09/STAN Stanislav Polčák.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Pehe zděšen výsledkem voleb v Rakousku. Má proč

18:45 Jiří Pehe zděšen výsledkem voleb v Rakousku. Má proč

První odhady výsledků dnešních rakouských parlamentních voleb naznačují, že by v sousední zemi mohla…