Obměny ve vládě jsou náročné na paměť, řekl Jankovský na Frekvenci 1

01.12.2012 18:11 | Zprávy

Hostem Luboše Xavera Veselého v Pressklubu na Frekvenci 1 byl ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský. Hovořil o českých vztazích s Čínou nebo o možnosti jeho resort zrušit.

Obměny ve vládě jsou náročné na paměť, řekl Jankovský na Frekvenci 1
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský

Jankovský připouští, že by bylo možné zrušit ministerstvo, jak se o tom nyní uvažuje, ale nikoli jeho agendu. „Je vždycky potřeba znát problematiku toho ministerstva,“ upozornil. Uznal, že angažmá ve vládě má spoustu komplikací, hlavně časté změny. „Je to náročné na paměť,“ usmál se.

Mám rád Blažka a Kocourka

Z kolegů z vlády je Jankovskému nejbližší ministr spravedlnost Pavel Blažek, byl mu sympatický exministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek. „Nikdy neodmítl nám nováčkům poradit, pomoci. Mohl jsem se na něj spolehnout,“ uvedl Jankovský.

Ministr by byl rád, kdyby Česko podporovalo více cestovní ruch a dostalo k nám turisty z Číny. „Je nutné ty vztahy trochu akcelerovat,“ myslí si Jankovský. On sám jako jediný ministr Čínu navštívil, zúčastnil se veletrhu o cestovním ruchu. „Číňané Prahu vnímají velmi pozitivně,“ uvedl.

Jankovský je členem strany LIDEM. „Je to strana v plenkách, mladá. To znamená, že se ještě nestačila úplně zkazit,“ podotkl. Jak dopadne obsazení postu ministerstva dopravy, to je zatím podle Jankovského otázka dalších jednání.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D. byl položen dotaz

Zůstanete v politice?

Pane Bartoši, nemyslíte, že jste se rozhodl unáhleně? Proč už nechcete být předsedou? Nebo to nechtějí jiní? Pokud je to tak, tak si neuvědomují, že strana stojí hlavně na vás. A co by mě taky dost zajímalo je, zda budete příští rok kandidovat do sněmovny?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Buzerace zemědělců zvedne ceny. Ve jménu EU

4:44 Buzerace zemědělců zvedne ceny. Ve jménu EU

Zemědělcům byrokratické zátěže neubývá, ale naopak. Po dni stráveném prací na poli nebo ve stáji si …