Otrava jídlem. Z Popeyes na Václaváku už lezou vážné průšvihy

Spustit čtení článku

Tato funkce je dostupná jen pro přihlášené uživatele s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší. Předplatné i Prémiové body PL můžete získat i zdarma, přečtěte sí více v tomto článku.

27.11.2023 11:41 | Monitoring

Restaurace, do které vás nepustí, aby kuchyně stíhala objednávky. Tak začíná být proslulý nově otevřený řetězec Popeyes, před kterým se tvořily a občasně i stále tvoří fronty. Ovšem v restauraci na „Václaváku“ samotné je poloprázdno. Nejsou to ale veškeré průšvihy kolem řetězce. Otrava jídlem, popisuje své příznaky jedna ze zákaznic. Publicista Přemysl Votava ironizuje, že blízký svatý Václav už viděl i sliby věrnosti Říši, nyní tedy vidí fronty na obloženou housku.

Otrava jídlem. Z Popeyes na Václaváku už lezou vážné průšvihy
Foto: Jaroslav Polanský
Popisek: Popeyes na Václavském náměstí

S velkou slávou se před nedávnem v Česku otevřel první restaurant fastfoodového řetězce Popeyes. Co po otevření nejvíce zaujalo, byly fronty, které se dostaly do českých deníků, například do Blesku či HN.

Ty přitom podle všeho vůbec nejsou nutné, jak si stěžují lidé v recenzích podniku, který má momentálně hodnocení 3,3. Většina hodnocení jsou pětihvězdičková. Ale pak hned následují jednohvězdičková hodnocení těch, kterým se v podniku vůbec, ale skutečně vůbec nelíbilo. Ještě před týdnem to přitom bylo 3,5, jak psaly Hospodářské noviny.

Hodnocení Popeyes na Václavském náměstí v Google Maps:

Lidé si stěžují na to, že restaurant je prázdný, ale zákazníci musejí čekat venku. „Podnik je poloprázdný, půlka objednávacích kiosků nefunguje a s KFC naproti ta jejich bezostyšná praxe ‚je to tak oblíbený, že vás necháme dlouho tvrdnout venku‘, asi moc dlouho fungovat nebude,“ odhadl Emmanuel P. s tím, že čekání na jídlo se nevyplatí.

Restaurant mu odpověděl, že jde o kuchyni, která zvládá jen určité množství objednávek, řada z nich je navíc přes kurýry, takže se zdá, že se nic neděje. Podobné vysvětlení pak pro HN uvedl šéf Popeyes pro oblast střední Evropy, Marko Blaževič.

Samo Muránsky se pak nechal slyšet, že pokud podnik nestíhá, když dle monitoru připravuje jen dvě objednávky, tak management nemá v provozování restaurací co dělat.

Stav, kdy restaurace nezvládá počet objednávek, ale podle aktuálnějších recenzí podle všeho trvá.

Zmíněný Muránsky však strhal i další aspekty restaurace. Vadí mu například, že u burgerů není možnost si z něho něco odebrat. Tuto možnost má přitom řetězec McDonalds již pět let. Dodal, že pokud kuchyně nedělá ani objednávky na zakázku, tak už vůbec nedává smysl, proč by měla být přetížená.

Co se týče přílohy, jsou k dispozici jen hranolky. A hlavně, co Muránskému vadí, že jako příloha se nedá objednat voda. Pochválil naopak, že objednávka byla vyřízena rychle a kuře bylo velice dobré a hlavně dobře kořeněné, což je v Česku spíše vzácností. Postěžoval si však na omáčky, které chutnaly „příliš uměle“.

Tento článek je uzamčen

Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Šebesta



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Od té doby, co se zveřejnilo, jak sem tlačí to různě přebalované, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseOlgaN , 27.11.2023 12:51:00
kuřecí z UK nebo bůhví odkud, tak prostě kuřecí nekupuji, ani výrobky, ve kterých je nějak zpracováno. Nekupuji to ani kdyby to bylo pomalu zadarmo. "Modrožlutá kuřata prostě nebrat, v ničem" ??

|  15 |  0

Další články z rubriky

Kdo mu dává rozkazy? Fiala? Pavel? S Foltýnem je to samá záhada

4:44 Kdo mu dává rozkazy? Fiala? Pavel? S Foltýnem je to samá záhada

Na konci listopadu uplyne půlroční lhůta, o které Otakar Foltýn opakovaně hovořil jako o limitu svéh…