Ovčáček píše o politikovi, jenž „vyměnil koule za mozek“

06.05.2017 17:21 | Zprávy

Jiří Ovčáček znovu a znovu dokazuje, že umí být ofenzivním hradním mluvčím, řečeno hokejovou terminologií při probíhajícím hokejovém mistrovství světa ve Francii a v Německu. Na sociální síti Twitter spustil svou tradiční slovní palbu.

Ovčáček píše o politikovi, jenž „vyměnil koule za mozek“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Ovčáček

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček se dál vyjadřuje k probíhající vládní krizi. Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek dal v pátek najevo, že se nepostaví proti dovládnutí Bohuslava Sobotky (ČSSD) až do řádných voleb bez Andreje Babiše (ANO). Ovčáček z toho dovozuje, že hlas odevzdaný v říjnových volbách sociální demokracii je vlastně hlasem odevzdaným Kalouskově TOP 09. „Oceňuji, že M. Kalousek hraje otevřeně a spojenectví s B. Sobotkou neskrývá. Hlas pro ČSSD je hlasem pro TOP 09,“ napsal doslova hradní mluvčí.

Tím ovšem zdaleka neskončil. „Mainstreamoví novináři neustále obdivně vzdychají, že jeden nejmenovaný politik prý našel "koule". Nenašel. Vyměnil je na burze za mozek,“ pokračoval v kanonádě, aniž by kohokoli jmenoval.

Okomentoval také rozhovor premiéra Bohuslava Sobotky pro deník Právo. Předseda vlády konstatoval, že se realizuje mocenský pakt prezidenta Miloše Zemana a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, kterému je premiér odhodlán čelit. Zemanův mluvčí kontroval, že se v České republice zrodil pakt Sobotky a Kalouska. Andrej Babiš o pár hodin později zopakoval novinářům totéž.  

Ovčáček si vzal na paškál i senátory. Vzkázal jim, že prezident Miloš Zeman se nenechá zastrašit. Reagoval tím na poznámky některých členů horní parlamentní komory, že případné protahování odchodu Andreje Babiše z vlády by se Miloši Zemanovi mohlo vymstít, neb by se mohl dočkat žaloby za obcházení Ústavy.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tam něco nehraje. Ukrajinec se vrátil na začátek, na Majdan

8:24 Tam něco nehraje. Ukrajinec se vrátil na začátek, na Majdan

Ukrajinský politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě, věnující se novým důkazům a v…