Peake se pustila do B. Sobotky: Je to kádrovák. A z jeho působení se prý dostáváme dodnes

30.11.2012 20:05 | Zprávy

Podle vicepremiérky pro boj s korupcí Karolíny Peake se předseda ČSSD vžil do role „kádrováka“. Nijak ji to prý nepřekvapuje, sociální demokraté se čím dál více propojují s komunisty.

Peake se pustila do B. Sobotky: Je to kádrovák. A z jeho působení se prý dostáváme dodnes
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně strany LIDEM Karolina Peake

„Vzhledem k tomu, že se ČSSD čím dál více propojuje s komunisty, nepřekvapuje mě, že se Bohuslav Sobotka vžil do role kádrováka. Jednání o obsazení ministerstva dopravy a obrany nebyla zatím ukončena,“ uvedla Karolína Peake.

„Nepovažuji za nutné šířeji reagovat na Sobotkovy opoziční invektivy. Každý máme své obavy. Ty moje pramení z případného budoucího obsazení ministerstva financí Bohuslavem Sobotkou. Následky jeho minulé působnosti řešíme dodnes,“ dodala.

Kádrovák byl za minulého režimu úředník, který spolurozhodoval například o přijetí do zaměstnání nebo o studiu na škole. Udržoval tzv. osobní kádrové materiály a byl spolehlivým členem KSČ.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Kývnete na nabídku ANO?

Kdybyste šel do koalice s ANO tak byste byl přeci nejen hejtman, ale koalice by měla přeci i víc mandátů, takže je to logické. I jinde se přeci ODS spojuje s ANO. Tak proč ne? A jak vlastně hodnotíte celkově váš výsledek ve volbách? Dřív tu ODS dominovala, nemyslíte, že kdybyste nekandidovali v koal...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Poučení z historie. Kolaps Ukrajiny přijde za ani ne rok od poslední ofenzivy

13:43 Poučení z historie. Kolaps Ukrajiny přijde za ani ne rok od poslední ofenzivy

Zákopy, dělostřelectvo, pomalý postup. Tím se válka na Ukrajině podobá první světové válce. Analytik…