Poslanci by se mohli začít zabývat zmírněním protikuřácké normy

13.04.2018 6:10 | Zprávy

Poslanci by se dnes mohli začít zabývat návrhem na zmírnění protikuřáckého zákona. Před tím ale budou schvalovat vládní novelu o podnikání v cestovním ruchu, píše ČTK.

Poslanci by se mohli začít zabývat zmírněním protikuřácké normy
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto

V úvodním kole by se měli následně zabývat mimo jiné návrhem TOP 09 na změny výpočtu mateřského příspěvku.

Předloha o cestovním ruchu předpokládá vznik garančního fondu, který by sloužil k lepšímu zajištění ochrany klientů cestovních kanceláří v případech úpadku. Cestovní kanceláře by do něho odváděly část ročních tržeb.

Návrh na zmírnění protikuřáckého zákona by provozovatelům umožnil zřizování kuřáren v restauracích, divadlech, kinech a dalších kulturních zařízeních i na sportovištích včetně hal. Menší hospody nebo bary, v nichž se nepodává jídlo, by mohly být kuřácké.

Novela, za níž stojí Marek Benda z ODS, se týká i samotných hostinských. Zrušila by jejich odpovědnost za to, že podají alkohol dospělé osobě, u níž panuje podezření, že pak bude vykonávat činnost, kterou by mohla někoho ohrozit nebo poškodit majetek.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jenom prezident může odpálit jaderné zbraně. Jste rádi, že to bude Biden?

22:44 Jenom prezident může odpálit jaderné zbraně. Jste rádi, že to bude Biden?

Po debaklu amerického prezidenta Joea Bidena v první předvolební debatě zaznívají nejen obavy, zdali…