Praha 10 chce novou radnici. Budova vyjde na miliardu

16.12.2012 21:59 | Zprávy

Už čtyři pražské městské části zvažují, že si nechají postavit novou radnici. Nově se k nim přidala Praha 10, v jejímž čele je starosta Milan Richter. Vypíše se prý soutěž na jednu miliardu korun.

Praha 10 chce novou radnici. Budova vyjde na miliardu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Richter

Zastupitelstvo Prahy 10 by rádo nové polyfunkční centrum ve Strašnické ulici, kde by sídlily i kanceláře úřadu. Soutěž prý bude vypsána na jednu miliardu korun. Zvažuje se zastavění plochy 20 tisíc metrů čtverečních.

"Analýzu i výsledek architektonické soutěže budeme mít k dispozici v průběhu příštího roku. Pak se rozhodneme, která varianta je pro nás výhodnější," uvedl mluvčí Prahy 10 Jan Charvát.

Projekt nové radnice schválila i Praha 8. Její centrum by mělo vyjít na 1,14 miliardy. I v tomto případě by v centru sídlily obchody a zbytek by zaplnily kanceláře úřadu. Praha 7 chce za nové sídlo utratit až 800 milionů, Praha 12 je skromnější, její plány jsou na „jen“ půlmiliardě.

Podle veřejnosti je projekt nepřipravený

Tyto plány se však nelíbí místním obyvatelům. Především jim vadí, že o takto důležité stavbě, která vyjde na mnoho peněz, rozhodují bez jednání s veřejností. Občanská sdružení na Praze 10 označují projekt za špatně připravený. Zastupitelstvo by prý mělo nejprve zjistit, zda nejde opravit současné sídlo.

"Trváme na skutečném veřejném projednání této problematiky s širokou veřejností, protože jde o zásadní zásah do veřejného prostoru i velmi významnou investici z rozpočtu naší městské části," upozorňuje Ivana Mádrová z o. s. Útulné Strašnice.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozdává z vašich daní, mluvit o tom odmítá. Výrobna mládežníků „na hraně zákona“

4:44 Rozdává z vašich daní, mluvit o tom odmítá. Výrobna mládežníků „na hraně zákona“

Kritizování kapitalismu, výchova mladých lidí do 30 let, aby zaváděli do praxe „nerůstové myšlenky“,…