Pražská ČSSD se rozhádala. Kolem Dienstbiera je silná opozice

16.12.2012 23:00 | Zprávy

Podle serveru ČeskáPozice.cz by se vedení ČSSD mělo ihned věnovat situaci v pražské organizaci. Po sobotní volební konferenci se prý rozštěpila více než kdy dřív.

Pražská ČSSD se rozhádala. Kolem Dienstbiera je silná opozice
Foto: Hans Štembera
Popisek: Auto kandidáta na prezidenta Jiřího Dienstbiera

Novým předsedou pražské ČSSD byl zvolen Karel Klíma, místopředsedou je mimo jiné Karel Březina a členem předsednictva Petr Hulinský. Podle serveru to naznačuje, že pražskou ČSSD ovládla „stará parta“, která je zatížena různými aférami.

Na protest se prý ve straně zformovala silná opozice, která hodlá Hulinského a spol. ostřelovat, a to i před volbami. Což znamená, že vnitrostranické spory budou zcela otevřené. Jednání na volební konferenci bylo sice zapovězeno novinářům, server se však na něj údajně dostal.

„Pražskou ČSSD nesmí reprezentovat lidé jako Petr Hulinský, Karel Březina, Miroslav Poche či Petr Dolínek. Svými aférami a klientelismem ji zdiskreditovali,“ uvedl prý Jiří Dienstbier. Na oplátku Hulinský kritizoval Dienstbierovu prezidentskou kampaň.

Jedním z kritiků byl kromě něj i Jakub Landovský, který z konference předčasně odešel. „Je konec se zatuchlou jednotou pražské ČSSD. Teď konečně vznikla skutečná vnitrostranická opozice. Živá sociální demokracie byla předehrou. Rozkol v pražské ČSSD je vážný a Karla Klímu nevolila na předsedu ani jeho domovská Praha 7. Rituální obnova důvěry se nepovedla a podstatná část členů nově zvolené vedení nepodporuje a nevěří mu,“ sdělil následně ČeskéPozici.cz.

„Úspěch Hulinského však diskredituje celou ČSSD. Na druhou stranu díky tomu se poprvé v rámci pražské ČSSD vytvořila silná opozice,“ nachází pozitivum Dienstbier. „Síly jsou nyní zhruba vyrovnané. Budeme upozorňovat na problematickou minulost staré party a budeme zesilovat naši opoziční minulost,“ vzkázal.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozdává z vašich daní, mluvit o tom odmítá. Výrobna mládežníků „na hraně zákona“

4:44 Rozdává z vašich daní, mluvit o tom odmítá. Výrobna mládežníků „na hraně zákona“

Kritizování kapitalismu, výchova mladých lidí do 30 let, aby zaváděli do praxe „nerůstové myšlenky“,…