Šťovíček zřejmě doplatí na své sympatie k ODS, Véčkaři ho už nechtějí

30.10.2012 18:00 | Zprávy

Nad poslancem Milanem Šťovíčkem (VV) se začínají stahovat mraky. Vedení Věcí veřejných dochází trpělivost a přemýšlí o tom, že Šťovíčka vyloučí nejenom z poslaneckého klubu, ale i ze strany. Nelíbí se jim totiž, že podporuje vládu Petra Nečase.

Šťovíček zřejmě doplatí na své sympatie k ODS, Véčkaři ho už nechtějí
Foto: archiv
Popisek: Milan Šťovíček (STAN)

Podle serveru Idnes.cz je ale jeho vyloučení téměř stoprocentní. Vždyť i šéfka poslaneckého klubu Kateřina Klasnová se v úterý nechala slyšet, že se bude zasazovat o Šťovíčkovo vyloučení z poslaneckého klubu. Podle šéfa VV Radka Johna to ale může být ještě horší a ve vedení už prý sílí hlasy těch, kteří ho nechtějí kvůli jeho podpoře Petra Nečase ani ve straně. "Věci veřejné nechtějí přežití Petra Nečase, ale přežití tohoto státu, aby podnikatelé věděli, s jakými mají počítat daněmi," řekl v úterý na tiskové konferenci svolané kvůli přerušení schůze Sněmovny John.

ODS se momentálně zmítá v hluboké krizi kvůli vnitrostranickým rebelům, kteří nepodpořili daňový balíček. Občanští demokraté kvůli tomu chtějí přerušit zasedání až do volebního kongresu, který se bude konat o víkendu v Brně. Podporu navrhovaných reforem se ale rozhodla podpořit právě "černá ovce" VV Šťovíček, přestože John už dříve veřejně prohlašoval, že VV půjdou proti vládě. Nabádal také ostatní poslance k bojkotu hospodářské politiky, kterou prosazuje ODS. Podle šéfa Věcí veřejných je nejlepší cestou zdanění lidí s příjmem nad sto tisíc korun, jelikož je podle něj nemožné, aby největší zatížení nesla střední třída a nejchudší.

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Jan Lipavský byl položen dotaz

Peníze a kariéra jsou pro vás evidentně na prvním místě

Jestli máte takový problém s tím být Pirát, proč jste stranu neopustil dřív, než se jí přestalo dařit? Možná teď zůstanete dál ministr, možná si pak vysloužíte nějaký dobrý flek, ale to je vám jedno, jak jste se zachoval jako člověk? Bartoš vás kdysi bránil a zastával se vás a co jste udělal vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Evropa je moc bílá, myslí si Evropská rada pro zahraniční vztahy. A chce to změnit

21:30 Evropa je moc bílá, myslí si Evropská rada pro zahraniční vztahy. A chce to změnit

Nedávná zpráva vlivného think-tanku Evropská rada pro zahraniční vztahy (ECFR), zabývajícího se směř…