Svět je ve varu, varuje generál Koudelka

28.07.2024 10:50 | Zprávy

Svět je ve varu a nebezpečně se pohybuje na hraně globálního střetu. Ředitel Bezpečnostní informační služby (BIS) Michal Koudelka to řekl ČTK k 30. výročí vzniku BIS. Jako současné hrozby zmínil mj. ohrožení Evropy ruským imperialismem, sabotáže či zpravodajské operace Ruska, Číny a Íránu.

Svět je ve varu, varuje generál Koudelka
Foto: archiv
Popisek: Michal Koudelka, ředitel Bezpečnostní informační služby

Koudelka ČTK řekl, že bezpečnostní situaci ve světě považuje za mimořádně vážnou, což se promítá v řadě oblastí i do dění u nás. „Svět je ve varu a nebezpečně se pohybuje na hraně globálního střetu. BIS v této situace bude i nadále dělat maximum, aby přispěla k ochraně ČR a jejich občanů,“ připomněl ředitel BIS.

A doplnil, že to je nejen o bezpečnostních složkách, ale o uvědomění si každého z nás, že v ohrožení jsme na jedné lodi, v jedné zemi.

Vedle hrozeb pro Evropu jako ruský imperialismus, sabotáže či zpravodajské operace Ruska, Číny a Íránu, zmínil i nepřátelskou propagandu, migraci, hrozbu islámského terorismu, nárůst především pravicového extremismu, nelegální obchod se zbraněmi, kybernetické útoky či možné zneužití umělé inteligence.

Kontrarozvědka (BIS) podle generála Koudelky stojí na vysoce kvalifikovaných a morálně silných lidech, kteří každý den tvrdě pracují, aby ČR byla stále mezi nejbezpečnějšími státy Evropy a světa.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Raduan Nwelati byl položen dotaz

Garance státu

Neměl by kromě cen energií, stát garantovat lidem hlavně dostupné bydlení a taky ceny potravin? Máte dojem, že to tato vláda dělá?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Koudelka, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka Nový , 28.07.2024 11:06:20
Svět je ve varu a vy jako správný lokaj USA usilovně přikládáte pod kotel. Že za tragédií na Ukrajině může Rusko, tomu už věří jen úplný pitomec, nebo to najatí poskoci tvrdí, protože tom od nich jejich páni vyžadují.

|  15 |  0

Další články z rubriky

„Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

22:08 „Jestli ty volby nezajistíte, já je napadnu.“ Šlachta pohrozil Pekarové

V pátek a v sobotu Česko čekají krajské a senátní volby. Jak budou vypadat v zasažených regionech a …