„Nikdo nám pořádně neřekl, jak to máme udělat. Rozhodně nebudu stavět číšníka před zahrádku, aby kontroloval testy. Číšník má obsluhovat. Maximálně se u stolu zeptá zákazníků, jestli mají platný test, a nedovedu si představit, že by někdo řekl ne,“ popsal pro MF DNES jeden z hospodských z Prahy 10.
Z ankety, kterou si deník udělal mezi hospodskými, prý vyplývá, že podobný přístup se bude razit po celé republice.
Realita má být od 17. 5. zhruba taková, že host usedne ke stolu na zahrádce, obsluha se ho zeptá, zda má negativní test, a pokud bude odpověď „ano“, obslouží jej.
Tento článek je uzamčen
Po kliknutí na tlačítko "odemknout" Vám zobrazíme odpovídající možnosti pro odemčení a případnému sdílení článku.Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: jav