Toto je ta Nerudová, kterou máte volit. Konečná vyložila odborářům

09.01.2023 10:57 | Ze sítí

Josef Středula svým včerejším odstoupením z boje o prezidentský post se postaral o pořádnou bouři v mediálních, politických, i občanských vodách v Česku. Nutno říci, že tou bouřkou není samotné odstoupení, ale to, ve prospěch koho se své kandidatury a svých voličů vzdal. Pořádný rozruch jeho gesto udělalo i v řadách komunistické strany, tedy jedné z názorově nejbližších odborářům, které Středula zastupuje.

Toto je ta Nerudová, kterou máte volit. Konečná vyložila odborářům
Foto: archiv K. Konečná
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

„Dnešek ukázal, že v politice se člověk musí pořád učit.“ napsala na svůj facebook šéfka komunistů a europoslankyně Kateřina Konečná. Že tím myslela právě Středulovo odstoupení z kandidatury na prezidenta a jeho předání elektorátu Danuši Nerudové, o tom není pochyb ani z jejích dalších slov.

„NIKDY bych si nedokázala představit, že šéf odborů podpoří liberálně pravicovou ‚ekonomku‘,“ napsala dále Konečná a zmínila některé hříchy, kterými se dosud Nerudová zapsala do povědomí voličů:

– „naprosto selhala v jediné zaznamenáníhodné funkci, kterou kdy vykonávala (ano, myslím kupčení s tituly pro bohatou zahraniční klientelu)“. – Tím Konečná narážela na kauzu prodeje doktorandských titulů na univerzitě, kterou Nerudová vedla právě v době, kdy ke kupčení s tituly docházelo, a dokonce se podílela i na vedení některých prací zahraničních studentů, kteří takové tituly obdrželi. Psali jsme ZDE.

– bez taháčku, pardon deníčku, není schopna odpovědět ani triviální otázky (srovnejte poprask u Babiše). – U tohoto hříchu Konečná beze sporu mínila případ, kdy byla Nerudová přistižena, jak opisuje ze svého bloku triviální informace o NATO či o EU. Navzdory tomu, že Nerudová opisování popírá a mluví o bloku jako o svém deníčku, důkazy jsou jasné a psali jsme o nich ZDE.  

– ALE hlavně je schopna mluvit o snižování důchodů, prodlužování věku odchodu do penze, placeném zdravotnictví i školství a o milionu dalších věcí, proti nimž by měl šéf odborů principiálně bojovat! – Poukazuje u dalšího bodu na Nerudové názory, které mimo jiné předvedla v talk show televize Prima a které dokládá videem pod svým příspěvkem. Na něm skutečně Nerudová říká, že aby bylo v budoucnu na důchody, bude třeba někde ubrat a zmiňuje placenou zdravotní péči a školní docházku. U toho se usmívá.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Kateřina Konečná opět naprosto precizně, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseYarmil Volny , 09.01.2023 12:37:02
takové hodnocení je opravdu a doufám dokonale zničující.Kandidátka by asi na Hradě neprodávala tituly,ale funkce ano.Inu trhovkyně bez servítků.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Dceru obtěžují migranti. Německý ministr odhalil citlivé věci. A pak udeřil

13:07 Dceru obtěžují migranti. Německý ministr odhalil citlivé věci. A pak udeřil

Cem Özdemir, německý ministr zemědělství za stranu Zelených, se po nemalém váhání rozhodl promluvit …