Ukrajina: Dvě vážné nehody dvou významných lidí. A zrovna v důležitou dobu

28.07.2015 10:15 | Zprávy

Před projednáváním změn ukrajinské ústavy došlo v pondělí 27. července k vážné dopravní nehodě předsedy ukrajinského Ústavního soudu Jurije Baulina u města Poltava. Soudce utrpěl vážná zranění hlavy a zlomeniny nohou a klíční kosti, kvůli kterým musel být hospitalizován v nemocnici.

Ukrajina: Dvě vážné nehody dvou významných lidí. A zrovna v důležitou dobu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Nášivka Ukrajina

Podle informací ukrajinských médií byl soudce Baulin těžce zraněn a při havárii na místě zemřeli dva lidé a jedno dítě podlehlo svým zraněním v nemocnici.

Zpráva ZDE

Ministr vnitra Avakov řekl, že za havárii nese odpovědnost soudcův automobil značky Toyota Camry, který se střetl s Nissanem. Soudce měl k dispozici řidiče, který je také těžce zraněn.

Ústavní soud, který měl v pondělí začít proces projednávání změn ukrajinské ústavy v souvislosti s decentralizací předložené prezidentem Petrem Porošenkem, zasedl i bez účasti zraněného předsedy.

Jurij Baulin byl jmenován soudcem Ústavního soudu v roce 2008 a do té doby působil jako právník především v akademické sféře. Předsedou ústavního soudu byl zvolen v březnu 2014 na zvláštním zasedání Ústavního soudu.

Shodou okolností nehoda potkala v pondělí také předsedu poslanecké frakce Vůle národa v Nejvyšší radě a byznysmena Ihora Jeremejeva, který v pondělí spadl z koně a těžce si zranil hlavu.

Jeremejev patří k 20 nejvlivnějším Ukrajincům (majetek odhadem 151 milionů dolarů) a podniká především v oblasti ropného průmyslu. Obecně je považován za velmi vlivného poslance ukrajinského parlamentu. Spekulace o tom, že neštěstí nebylo náhodné, byly vesměs odmítnuty jako nepodložené. Ministr vnitra Avakov komentoval neštěstí s tím, že nemá žádný vztah k jeho rezortu. Jeremejev se podle všeho bude léčit v zahraničí a už nyní panují určité obavy, že pokud se dostatečně nezotaví, vypukne o jeho podnikatelské impérium na Ukrajině „špinavý boj“.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vss

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Výhrůžka od STAN k ODS hned po volbách. „Nenechám si pro sebe, co vím.“

19:15 Výhrůžka od STAN k ODS hned po volbách. „Nenechám si pro sebe, co vím.“

Poslankyně hnutí STAN začala na sociálních sítích vyhrožovat tím, že když STAN nebude součástí veden…