VIDEO: „Hladík ukazuje projevy stupidifikace.“ Ekonom Ševčík zúčtoval. Jen na PL

31.08.2024 14:30 | Monitoring

Ekonom Miroslav Ševčík se pustil do ekonomického systému emisních povolenek. „Emisní povolenky jsou cenné papíry, respektive spekulační papíry, s kterými se obchoduje na různých finančních trzích. A v žádném případě nepřispívají k tomu, aby se zlepšilo klima,“ řekl Ševčík. Na pokoji nenechal ani lidovce a jejich ministra Hladíka, který chce systém povolenek zavádět do české legislativy.

VIDEO: „Hladík ukazuje projevy stupidifikace.“ Ekonom Ševčík zúčtoval. Jen na PL
Foto: Svědomí národa
Popisek: Miroslav Ševčík

Ekonom a profesor Miroslav Ševčík přes youtubovou platformu ParlamentníchListů.cz odpověděl ministru pro životní prostředí Petru Hladíkovi (KDU-ČSL), který k emisním povolenkám pronesl, že to není daň, ale prostředek k modernizaci. Co na to ekonom Ševčík? „Pan ministr Hladík ukazuje určité projevy stupidifikace, které jsou spojené asi s nadměrným používáním a oddáváním se sociálním sítím,“ vykopl zostra ekonom Ševčík.

Co jsou podle něho emisní povolenky? Jen spekulační papíry, které nebudou přispívat ke zlepšení klimatu. „Emisní povolenky jsou cenné papíry, respektive spekulační papíry, s kterými se obchoduje na různých finančních trzích. A v žádném případě nepřispívají k tomu, aby se zlepšilo klima,“ vzkázal do budovy Ministerstva životního prostředí.

Podle Ševčíka je velkým problémem, že Evropa bude odstraňovat uhelné elektrárny a platit emisní povolenky, přičemž v Číně a Indii rostou uhelné elektrárny jako houby po dešti. „Je potřeba zdůraznit, že přispěvatelem ke znečištění klimatu je Evropa téměř nicotným a je až úsměvné, že my si budeme ničit svou energetickou konkurenceschopnost a celkovou konkurenceschopnost našeho průmyslu tím, že budeme vypínat uhelné elektrárny, zatímco v Číně je teď ve výstavbě přes třicet nových uhelných elektráren a v Indii taktéž přes třicet,“ kroutil Ševčík udiveně hlavou.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Marian Kučera

Pane senátore ještě k dotazu "Bydlení"

V začátku odpovědi jste uvedl: " Asi jediný způsob, jak pomoci stavět cenově dostupné bydlení, je významně je dotovat ze státních prostředků." Nemyslíte, že města, obce, bezhlavě a bez nějakých výhledů do budoucnosti rozprodaly z politických důvodů (aby se tehdejší konšelé zalíbili) mnohdy pod cenou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

špičkový národohospodář se marně snaží něco vysvětlovat hladíkovi , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusecharl , 31.08.2024 17:04:04

|  15 |  0

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

20:00 Ivan Hoffman: Rozdíl mezi konspirací a pravdou bývá někdy rok, jindy měsíc

POHLED IVANA HOFFMANA Je to 23 let od útoků z 11. září, které zasáhly samotné srdce Ameriky. Co víme…