Vážně nemocná Sabinka potřebuje peníze na nákladnou operaci ve Španělsku

05.08.2024 8:50 | Monitoring

Sabinka je 17letá dívka, sportovkyně a pilná studentka, které život zkomplikovala vzácná nemoc zvaná Syndrom arteria mesenterica superior. Toto onemocnění způsobuje vážné zdravotní komplikace a ohrožuje Sabinčin život. Místo radostného dospívání nyní hledá Sabinka a její rodina finanční prostředky pro náročnou a nákladnou operaci, kterou lze podstoupit ve Španělsku.

Vážně nemocná Sabinka potřebuje peníze na nákladnou operaci ve Španělsku
Foto: Nadační fond NEZÁVODÍM-POMÁHÁM
Popisek: Benefiční koncert ve finále přinesl Sabince více než 90 000 korun

Osud Sabinky zasáhl nejedno lidské srdce. Proto se také pořadatelé jedné z nejoblíbenější a nejnavštěvovanější akce na jihovýchodní Moravě, týdenního festivalu s názvem Slovácké léto, rozhodli uspořádat benefiční koncert. Ten iniciovala rocková skupina SEKEC ROCK, která tak vytvořila příležitost proto, aby mohli návštěvníci přispět na drahou léčbu. Do benefice se zapojila také uherskohradišťská společnost MESIT, člen skupiny OMNIPOL, která vybrané prostředky zdvojnásobila. Benefiční koncert ve finále přinesl Sabince více než 90 000 korun, které využije na vysoké léčebné výdaje.

„V MESITu chceme podporovat projekty, které mají smysl. Stali jsme se hlavním partnerem Slováckého léta, a když přišla informace od organizátorů o benefici, tak jsme neváhali. Boj s nemocí si žádá mnoho sil a je to také velká finanční zátěž. Proto jsem rád, že také další lidi situace Sabinky nenechala chladnými. S vloženou energií všech nepochybuji, že situace okolo Sabinky dobře dopadne a čeká ji brzké uzdravení. U nás v MESITu Sabince držíme palce a sdílíme její příběh dál,“ vyjádřil se k benefici generální ředitel Libor Urban, který se také večera osobně zúčastnil a předal Sabince na pódiu symbolický šek.

„Naše podpora dnes nekončí, připravili jsme letní firemní výzvu a chceme tím motivovat k zapojení i další lidi, kteří tady na náměstí nebyli a nemohli přispět,“ dodal Urban.

Zapojte se a dejte mladé dívce šanci na nový začátek. Dárcovskou výzvu pro Sabinku naleznete na webové stránce Nadačního fondu NEZÁVODÍM-POMÁHÁM  www.darujme.cz/vyzva/1204383. Výzva běží do konce srpna.

Nadační fond NEZÁVODÍM-POMÁHÁM podporuje vážně nemocné a zdravotně postižené děti i dospělé. Zakladatelka fondu Linda Tekeliová se právě připravuje na jeden z nejtěžších ultratrailových závodů na světě, který obnáší 365 kilometrů s převýšením 25 900 metrů. Začíná 1. září a zúčastní se ho pouze 500 běžců z celého světa a mezi nimi Linda Tekeliová jako jediná Češka.  

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

na tohle peníze nejsou ,ale stamiliardy na předražené zbraně a na cizí válku fialovo dozimetr-kampelička junta mají , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusekupecSamo , 05.08.2024 11:03:47
fialovo junta je zločinecký režim

|  6 |  0

Další články z rubriky

Holec po krajských volbách: „Teď přijde sviň*rna.“

19:25 Holec po krajských volbách: „Teď přijde sviň*rna.“

Většina komentátorů u nás píše svým fialovským srdíčkem, voliče ale neoblbnete, říká komentátor Petr…