Vít Bárta útočí: Heger celou dobu koukal na tuto podivnou věc

03.12.2012 11:43 | Zprávy

Poslanec Vít Bárta se na svém blogu v poslední době často věnuje problematice zdravotnictví. Zatímco nedávno tvrdil, že nejpopulárnější reformátor Heger zase nic nezreformoval, nyní se pozastavuje nad výrokem odcházejícího ředitele VZP, z něhož prý vyplývá, že byly léta záměrně zvýhodňovány některé nemocnice.

Vít Bárta útočí: Heger celou dobu koukal na tuto podivnou věc
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vít Bárta ve sněmovně

Pavel Horák, sesazený ředitel Všeobecné zdravotní pojišťovny, se podle deníku Insider rozloučil prohlášením, že by se měly sjednotit základní sazby za zdravotnické úkony. Podle Víta Bárty tím přiznal dlouhodobě utajovanou praxi- totiž že různé nemocnice dostávají za stejné operace od pojišťovny výrazně odlišné částky.

„Naším cílem je v době co nejkratší sjednotit výše základních sazeb, a to s povinností úhrady všemi pojišťovnami ve stejné výši,“ cituje Bárta z dopisu, který prý odcházející ředitel Horák napsal nemocničním asociacím.

Celý článek Víta Bárty ZDE

Rozdílné platby jsou podle něj odpovědností ministra zdravotnictví Leoše Hegera. Ten navíc podle Bárty některé nemocnice cíleně preferuje. Důkazem je například situace na Litoměřicku, kde má být zrušena jedna z nejlevnějších nemocnic v Roudnici nad Labem, ale mnohem dražší nemocnice v Litoměřicích má zůstat.

„V úterý bez ohledu na to, zda Heger bude Kalouskem a Nečasem odvolán, respektive vyhandlován za Pavola Lukšu a ministerstvo zemědělství, musí VV tento problém ve Sněmovně otevřít,“ slibuje poslanec Věcí veřejných.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Jak dlouho budete fungovat koalice SPOLU?

Nemyslíte, že kdybyste kandidovali sami jako ODS mohli byste být mnohem úspěšnější? Kuba kandidoval za ODS a uspěl mnohem lépe než ten váš slepenec. Já jsem ochoten volit ODS, ale ne topku a lidovce a určitě nejsem sám, vždyť jste oslabili nejen teď, ale i třeba v evropských volbách.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Buzerace zemědělců zvedne ceny. Ve jménu EU

4:44 Buzerace zemědělců zvedne ceny. Ve jménu EU

Zemědělcům byrokratické zátěže neubývá, ale naopak. Po dni stráveném prací na poli nebo ve stáji si …