Vrazí Donald Trump klín mezi Zemana a Babiše? Takto to vidí Erik Best

03.01.2019 20:06 | Zprávy

Americký novinář Erik Best žijící v Česku se rozhovořil o tom, zda americký prezident Donald Trump rozkmotří prezidenta Miloše Zemana a premiéra Andreje Babiše.

Vrazí Donald Trump klín mezi Zemana a Babiše? Takto to vidí Erik Best
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

„Co se stane se souladem Miloše Zemana a Andreje Babiše, pokud dá Bílý dům Zemanovi v roce 2019 zase košem a za Donaldem Trumpem se nakonec podívá Babiš?“ zeptal se úvodem svého komentáře na webu FSfinalword.cz Best. 

Reagoval tak na slova amerického velvyslance v Praze Stephena Kinga, jenž počátkem prosince prozradil, že vzhledem k vyšetřování Trumpa pro údajnou kolizi jeho prezidentské kampaně s Ruskem by si někteří lidé mohli setkání s na východ orientovaným Zemanem vykládat jako potvrzení své domněnky o Trumpových vazbách na Rusko.

Původní text ZDE

„Nedlouho poté týdeník Respekt přinesl informaci o tom, že velvyslanec King Babišovi tlumočil ústní pozvánku na premiérskou návštěvu USA s tím, že by ho při ní mohl přijmout americký prezident. Spojené státy jsou za Trumpa ještě výrazněji než kdy dřív orientovány na transakce a nyní jsou ve hře především jaderné a obranné kontrakty. Babišova návštěva by vyslala signál, že americké obletování na českého premiéra zabírá a že Babiš využívá Zemanovy izolace,“ poznamenal Best s tím, že toto dává odpůrcům Zemana a Babiše naději, že se tito dva rozkmotří. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Radovan Vích byl položen dotaz

Podáte ústavní stížnost?

https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Vich-SPD-Dalsi-protiustavni-navrh-okradeni-duchodcu-v-penzijnim-sporeni-757424 A co byste mi doporučil, má vůbec smysl si spořit v rámci důchodového spoření? Nehrozí, že o úspory stejně pak přijdu, protože kdo ví, jak se ke spoření dál bude s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Rusové Ukrajince ubíjejí.“ Profesor Mearsheimer vyvracel „bludy“ z USA

11:33 „Rusové Ukrajince ubíjejí.“ Profesor Mearsheimer vyvracel „bludy“ z USA

Profesor Mearsheimer, který se proslavil svým splněným proroctvím o válce na Ukrajině, byl nedávno h…