Zeman už je jako Brežněv, napsal do Reflexu Pečinka. Mynář s Nejedlým by prý byli schopni utajit snad i jeho smrt

25.10.2019 13:42 | Zprávy

Zkušený komentátor Reflexu Bohumil Pečinka zhodnotil situaci prezidenta Miloše Zemana. Stávající prezident je už jen zajatcem na Pražském hradě. Žalářníky mu dělají jeho kancléř Vratislav Mynář a jeho poradce Martin Nejedlý. Podle Pečinky je dnes Zeman v podobné pozici, v jaké byl v závěru svého života sovětský vládce Leonid Iljič Brežněv, v pozici vládce izolovaného od světa.

Zeman už je jako Brežněv, napsal do Reflexu Pečinka. Mynář s Nejedlým by prý byli schopni utajit snad i jeho smrt
Foto: Repro ČT
Popisek: Prezident Zeman ve sněmovně komentuje státní rozpočet

Komentátor Bohumil Pečinka má za to, že informování či spíše neinformování o skutečném, zdravotním stavu prezidenta připomíná jednu velkou frašku. Ale nejen to. „Prezident republiky se stal rukojmím byznysových zájmů svých blízkých spolupracovníků, kteří jsou schopní utajit snad i jeho smrt,“ napsal Pečinka.

Někdo by mohl namítnout, že zdraví je soukromá věc každého člověka, ale Pečinka zdůraznil, že v případě prezidenta to neplatí. Pokud prezidenta trápí zdravotní problémy, dá se předpokládat, že v klíčových momentech, kdy bude rozhodovat o zásadních věcech, jeho úsudek ovlivní. Ukázala to ostatně i zkušenost s nemocným prezidentem Edvardem Benešem, který ustoupil komunistům a otevřel jim tak cestu k tomu, aby mohli příštích čtyřicet let ničit naši zemi.   

Rozpory mezi tím, co se o zdraví prezidenta veřejně říká a pravdou, kterou každý vidí, jsou podobně velké jako za Brežněvových časů, kdy byla veřejnost ujišťována, že je s jejich vládcem všechno v pořádku.

Výsledkem je všeobecný cynismus, kdy se oficiálním výstupům Hradu a vojenské nemocnice všichni smějí,“ napsal Pečinka

Komentátor také připomněl, že Zemanovi předchůdci – Václav Havel a Václav Klaus – se chovali zcela jinak. Václav Havel otevřeně informoval českou veřejnost o nádoru na plicích i o velkých obtížích s prasklým střevem. Totéž udělal Václav Klaus, když informoval o tom, že absolvuje operaci kyčle. Po dobu rekonvalescence novináři respektovali, že prezident potřebuje klid.

Dvojice Mynář – Nejedlý však něco takového odmítá připustit a podle Pečinky se chová k Zemanovi jako k pejskovi, kterého je třeba držet v izolaci.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

22:07 „Hrajou o čas.“ K vládě se vyjádřili umělci. Jeden z nich tuší „držkopád“

„Bude to ve finále držkopád… Jako na lodi Bounty. Tohle se v lepší společnosti nedělá.“ Tak hodnotí …