František Štván: Jak to Andrej Babiš dělá, že mu jde stát i skleróza na ruku

15.04.2014 10:25 | Zprávy

Ministr financí Andrej Babiš a propagátor myšlenky v jedné osobě - vést stát jako firmu - zaplatí za rok 2013 jako fyzická osoba 39 milionů na daních a jeho firmy 608 milionů korun.

František Štván: Jak to Andrej Babiš dělá, že mu jde stát i skleróza na ruku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí Andrej Babiš

A to přesto, že za to, že na svých  polích pěstuje řepku, firmy, jejichž je stoprocentním vlastníkem, obdržely na svoji činnost dotace z kapes daňových poplatníků  dosahující částky plus mínus 3,5 miliardy korun. Dám ruku do ohně, že on by jiné firmě, za stejně nevýhodných podmínek,  rok co rok stejnou částku  nedával. Pouhým vydělením 3,5 miliardy korun z dotací zaokrouhleným počtem 30 tisíců jeho zaměstnanců lze zjistit, že na každého dostává od státu ročně 116 tisíc korun. Jsem divný když mám pocit, že by mediálně zbožšťovaný tahoun národní ekonomiky měl dańově vypadat jinak? Kdyby stát stejnou částku  na každého zaměstnance dával  např. i ČNB, pak bych od ní (neboť guvernér Singer ušetřené prostředky z mé mzdy, místo toho, aby se státotvorně v zájmu nezvyšování počtu nezaměstnaných vzdala bankovní rada  např. flotily luxusních aut a jiných benefitů, použije na pokrytí ztrát z minulých období a státu do jeho rozpočtu nic nedá, neboť ČNB nedisponuje volným zůstatkem zisku) na konci roku 2013 výpověď nedostal a ČNB by Úřadu práce a státní kase nezvětšovala řady jeho klientů.

Andrej Babiš má prostě štěstí. I STBák Šuman si jako na potvoru pamatuje jen to, co potřebuje. Posuďte sami: „V roce 1982 mě můj nadřízený náčelník oddělení Mátrai požádal, abych mu spis důvěrníka předložil. O spisu důvěrníka inženýr Babiš nevěděl a nebyl ani kontaktován. Mátrai mi po třech až čtyřech týdnech předložil k podpisu zprávu o získání spolupráce agenta Bureše. Odmítl jsem to podepsat, ale na rozkaz náčelníka odboru Greguše jsem tak nakonec učinil. Se spisem jsem nic nedělal, nekontaktoval jsem Babiše. Spis jsem uložil do trezoru. V roce 1983 jsem ho vrátil Mátraiovi. Co s ním udělal, nevím. Spis není pravdivý, verbování agenta Bureše v restauraci U obuvníka není pravdivé. Tyto okolnosti se vymykaly z běžné praxe, proto si to tak dobře pamatuji i po 31 letech. Další souvislosti si nepamatuji.“ Nic si zkrátka a dobře nepamatuje, ale že spis na Babiše není pravdivý, ano. Stejně tak druhý svědek Hakáč. Údajně po dvou mozkových mrtvicích ztratil paměť.

V kontextu těchto skutečností nevidím důvod, aby ji ztratila i většina voličů.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Joukl: Nikdy více koalice!

12:26 Zdeněk Joukl: Nikdy více koalice!

Když staří Řekové vytvářeli demokracii, tak žádné politické strany nebyly, a nebyly tím pádem ani žá…