Jan Urbach: Nizozemští voliči byli obelháni

23.04.2016 7:33 | Zprávy

Nizozemští poslanci se navzdory výsledkům celostátního referenda vyslovili proti zrušení ratifikace asociační dohody mezi Evropskou unií a Ukrajinou. Návrh na zrušení podala minulý týden parlamentní opozice. Zrušení ratifikace podpořilo 71 poslanců, 75 hlasovalo proti.

Jan Urbach: Nizozemští voliči byli obelháni
Foto: pixabay.com
Popisek: Nizozemsko - vlajka

Nizozemský parlament má 150 poslanců. Podle oficiálních výsledků referenda, jež se konalo v Nizozemsku 6. dubna, proti asociaci s Ukrajinou hlasovalo 61 % občanů účastnících se hlasování, pro bylo 38,21 %.

Dokonce i vládní politici v únoru prohlašovali, že výsledky právně nezávazného referenda bude třeba respektovat. Včerejší hlasování ukázalo, jak vážně je možné brát jejich slova a jaká je jejich představa o demokracii.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Šárka Jelínková byl položen dotaz

Jak dlouho mají uprchlíci z Ukrajiny nárok na dávky?

Pomáhat je lidské, na druhou stranu, měli by podle vás mít nárok na dávky třeba i ti, co už jsou tu třeba rok? Za tu dobu se už přeci dá najít nějaká práce, hlavně když je jí podle všeho u nás dost.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Budou příště volby bez volby?

15:49 Ladislav Jakl: Budou příště volby bez volby?

Denní glosa Ladislava Jakla