Jan Urbach: Slovensko organizuje společný nákup léků

13.04.2017 18:50 | Zprávy

Slovenský ministr zdravotnictví Tomáš Drucker souí, že rozšížení centrálních nákupů léků přčinese zdravotnictví úspory. Všeobecná zdravotní pojišťovna chce rozšířit centrální nákupy léčiv. V současnosti se takto kupuje 32 léků, navýšení má být o dalších 19. Zejména má jít o léky pro onkologické pacienty, pacienty s hemofíliou či sklerózou multiplex. Slováci předpokládají úspory okolo 21 milionů eur.

Jan Urbach: Slovensko organizuje společný nákup léků
Foto: Archiv
Popisek: Ilustrační foto.

Centrální nákup dává odběrateli lepši vyjednávací pozici. Podle Druckera by bylo také možné junt společně s Polskem, Maďarskem, Slovinskem a pobaltskými státy.

Chceme získat dodatečné slevy pro náš trh a región,“ řekl ministr. Mezinárodní tým má letosy navrhnout konkrétní léky, u kterých by státy jednaly ve shodě. Zajímavé je, že ve sdělovacích prostředcích není mezi státy usilujícími o snížení cen léků uvedeno Česko.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mír

Dobrý den, je pravda, že ANO mluví o míru již dlouho, byť si myslím, že by si ho přáli i ostatní strany i státy, ale ptám se, máte také návrh, jak ho dosáhnout? Máte dojem, že Rusko si mír přeje, a že bude ochotné přistoupit na nějaký kompromis? Zatím si podle mě klade dost nereálné požadavky. Nebo ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: 8 versus 475

13:57 Zdeněk Jemelík: 8 versus 475

Různá náhodná čísla mohou mít fascinující účinek, vyvolávající úvahy. V článcích z poslední doby mě …