Jan Urbach: Ukrajinští horníci blokují dopravu, jsou bez výplat

13.01.2016 8:35 | Zprávy

Asi 300 horníků zablokovalo dopravu na dálnici ve Lvovské oblasti Ukrajiny. Žádají, aby jim byly vyplaceny mzdy, které jim stát dluží. Informaci předsedy nezávislého ukrajinského odborového svazu horníků Michaila Volynece cituje agentura Sputnik.

Jan Urbach: Ukrajinští horníci blokují dopravu, jsou bez výplat
Foto: Profimédia
Popisek: Ilustrační foto

Volynec už dříve prohlásil, že dluh Ukrajiny, pokud jde o platy horníků, dosáhl 825 milionů hřiven (34,3 miliony dolarů), zatímco do rozpočtu na letošní rok bylo zařazeno pouze splacení pěti set milionů hřiven (20,8 milionu USD). V odborovém svazu horníků uvedli, že kvůli nevyplaceným mzdám hodlají horníci z dolů Lvovské uhelné společnosti a Lvovugol zablokovat 12. ledna celní přechody s Polskem ve Lvovské oblasti.

„Dnes horníci blokují silnici Lvov-Rava Ruskaja v obci Smerekov. Přijelo sem v šesti autobusech asi 300 horníků", napsal Volynec na své facebookové stránce. Blokádu potvrdila tisková služba bezpečnostní správy silničního provozu ukrajinské národní policie. „Na 23. kilometru dálnice M-09 Lvov-Rava Russkaja byl zablokován provoz. Na tomto úseku silnice se asi 300 lidí nepřetržitě pohybuje po přechodu pro chodce a brání tak dopravním prostředkům v jízdě", říká se ve zprávě.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Šárka Jelínková byl položen dotaz

Jak dlouho mají uprchlíci z Ukrajiny nárok na dávky?

Pomáhat je lidské, na druhou stranu, měli by podle vás mít nárok na dávky třeba i ti, co už jsou tu třeba rok? Za tu dobu se už přeci dá najít nějaká práce, hlavně když je jí podle všeho u nás dost.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Budou příště volby bez volby?

15:49 Ladislav Jakl: Budou příště volby bez volby?

Denní glosa Ladislava Jakla