Co mu zadají, to vykoná. Jenom kolem toho zahraje divadlo. Vyoral Fialu nešetřil

19.07.2024 14:30 | Rozhovor

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA - Petr Fiala nakonec ucouvl od toho, že by schválil nějakou koncepci českého Green Dealu. Donutí ho odpor české veřejnosti s Green Dealem něco dělat? Komentátor Tomáš Vyoral si to nemyslí. „Petr Fiala coby kolaborant a lokaj nejhrubšího zrna pouze zprostředkuje a vykoná, co mu ti ze zahraničí – ať už z Bruselu, Washingtonu, Langley či Berlína – zadají. Na oko zahraje divadlo, obdobně jako to činí podobná loutka v osobě prezidenta Pavla, a pak beze zbytku splní zadání,“ míní. A vyjádřil se i k tomu, že do Prahy se chystají tzv. Azováci.

Co mu zadají, to vykoná. Jenom kolem toho zahraje divadlo. Vyoral Fialu nešetřil
Foto: Archiv Tomáše Vyorala
Popisek: Komentátor Tomáš Vyoral

Jako první samozřejmě to největší – atentát na Trumpa. Tajné agenty prý nechtěli poslat na střechu, protože je šikmá, o útočníkovi se prý vědělo půl hodiny, snajpeři nechtěli vystřelit, protože nedostali rozkaz… Je vůbec možné něco takhle zpackat?

Jak zakončoval Jan Werich jednu ze židovských anekdot: Všechno je jinak. My, obyčejní diváci, se můžeme pouze dohadovat, můžeme skládat střípky dohromady, k něčemu se přiblížit blíž, ale k pravdě se u takovýchto událostí dostaneme jen výjimečně, pokud vůbec. Možností a teorií, jak to všechno mohlo být, je bezpočet. Čím jsem si, na základě svých zkušeností a historických událostí, jistý, je, že ta oficiální má k pravdě podobně daleko, jako většina z oněch dalších. A pokud nám některá klíčová událost či klíčové politické rozhodnutí nedává smysl, máme zřejmě jen málo informací.

Myslíte, že Trumpovi nezdařený atentát vyhraje volby?

Nevím, jestli vyhraje, protože by třeba zvítězil i bez něj. Ale myslím, že mu určitě z hlediska veřejného mínění nahrál. Ovšem i s ohledem na ty minulé prezidentské, jejichž průběh připomínal spíše volby v Lesothu či Eritreji, než ve vyspělé zemi, bych nepředjímal vůbec nic. Ostatně jak říká jeden můj kamarád: Důležité není, jak se odhlasuje, ale jak se to spočítá. A o tom to všechno je. Jde pouze o čísla, navíc ve finále elektronická a s těmi vám kterýkoliv program udělá přesně to, co mu zadáte. Obdobně jako všechna ta pochybná čísla, která na nás mediální a političtí negramoti a všemožní kvazi experti hlavního proudu chrlili za koronafašismu.

A myslíte, že si liberálové, kteří neměli problém volat po Trumpově smrti a odstranění, teď dají aspoň na chvíli pozor na jazyk?

Bez ohledu na to, zda je člověk liberál, konzervativec či nebinární surikata, charakter se v drtivé většině nezmění vlivem jedné události. Jakkoliv jsou protežovaní agresivní liberálové napříč takzvaně vyspělým světem slyšet nejvíce, tak v každé skupině, straně, v každém národě, rase jsou lidé lepší a lidé horší. Záměrně neříkám dobří a špatní, protože nikdo není jenom dobrý nebo jenom špatný, samozřejmě až na zřejmé výjimky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Karel Šebesta

Mgr. Marie Jílková byl položen dotaz

Zkrácené úvazky

Paní Jilková, chlubíte se podporou zkrácených úvazků. Ale nemáte dojem, že je jich u nás pořád žalostně málo? Co s tím hodláte dělat? Protože už jste u vlády dost dlouho a situace je pořád stejná. Navíc vzhledem k nízkým mzdám, s kterými také nic neděláte, se ty zkrácené úvazky až na výjimky nevypla...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

3. útočný pluk Azov?, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseIvana1 , 19.07.2024 20:13:19
kdo se asi půjde podívat a pokecat s vrahy vlastního národa a vlastních lidí, kteří mají na rukou krev i nevinných. Pokecat s lidmi, kteří vraždí a znásilňují? Pod lživými hesly, že bojují za svou zem? Vždyť už mají polovinu vlastní nejúrodnější půdy rozprodanou cizím společnostem z celé Evropy, USA, Saudům i Číně. Za co bojují vlastně? Polovina národa na útěku a Rusi nikdy neopustí území Luhanské, Doněcké a Charkovské oblasti. Jako diskutovat s nacionalisty a nacisty, kteří navazují na "památku" Bandery a Šucheviče je opravdu chucpe a hnus.

|  13 |  0

Další články z rubriky

Třicet tisíc ukrajinských aut nemusí mít technickou, podotýká poslanec Koten. A české řidiče budou nahánět?

18:59 Třicet tisíc ukrajinských aut nemusí mít technickou, podotýká poslanec Koten. A české řidiče budou nahánět?

Má část českých řidičů kvůli emisím nahánět nějakým úřadem či inspekcí, co si pan Kupka za další pen…