Je to zlé, kriminalita cizinců roste. Okamura vytáhl čísla

28.07.2024 0:02 | Rozhovor

PŮLNOČNÍ ROZHOVOR „Jeden z nejviditelnějších problémů je kriminalita. Kriminalita cizinců v ČR totiž rekordně narůstá,“ říká předseda hnutí SPD Tomio Okamura. Vláda Petra Fialy podle něj systematicky likviduje českou ekonomiku. Okamura ukazuje vážnost obou problémů na konkrétních číslech a navrhuje řešení.

Je to zlé, kriminalita cizinců roste. Okamura vytáhl čísla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura, předseda SPD

SPD nedávno oznámila, že do krajských voleb ve většině krajů kandidujete společně s Trikolorou a PRO a v některých krajích i se Svobodnými. Jak to vypadá v případě voleb do Senátu?

Své kandidáty budeme mít ve 21 z 27 senátních obvodů. V 18 obvodech jde o kandidáta navrženého hnutím SPD, ve 3 případech se jedná o kandidáty našeho koaličního partnera - politické strany Trikolora. Ve zbývajících 6 obvodech (Praha 2, Praha 4, Teplice, Náchod, Šumperk a Zlín) je hnutí SPD připraveno podpořit programově blízké kandidáty. 

A co by tedy vaši kandidáti v Senátu měli prosazovat?

Našimi hlavními volebními programovými body pro Senát jsou zejména pomoc lidem dostat se z exekučních pastí, podpora cenově dostupného bydlení pro mladé české pracující rodiny s dětmi, masivní výstavba domovů pro seniory, podpora zemědělců a místních podnikatelů a živnostníků, zachování a ochrana svobody slova a projevu, přijetí zákona o všeobecném referendu či o hmotné odpovědnosti politiků.

Mezi vašimi voliči podle průzkumů není Senát příliš populární a doposud se vám v těchto volbách příliš nedařilo. Můžete jim vysvětlit, proč by tam tedy měli tentokrát přijít?

To máte pravdu. Musíme je přesvědčit, že je přesto potřebné k senátním volbám jít, aby se v naší zemi něco mohlo reálně změnit k lepšímu. Pokud totiž ve volbách do Sněmovny v příštím roce zvítězí současné opoziční strany, bude složení Senátu velice důležité pro případné schválení změn Ústavy (zákon o referendu) či volebních zákonů (zrušení korespondenční volby), kde je nutné souladné stanovisko Sněmovny i Senátu a kde Sněmovna nemůže Senát přehlasovat.

Volit se ale bude i do krajů. I u nich lidé občas moc neví, co mohou očekávat. Čeho by na krajské úrovni chtělo dosáhnout vaše hnutí?

Naším cílem je ukončit asociální vládu a boj proti drahotě.

Prosazujeme dostupné zdravotnictví pro všechny občany kraje stejně a STOP privatizaci zdravotnictví. Chceme zabránit zdražení péče a léků. Naopak chceme výrazné zlepšení lékařské pohotovostní služby.

Chceme přispět každé slušné a pracující rodině krajský příspěvek na dítě v řádech desetitisíců korun. Podpoříme výstavbu bytů a zajistíme financování související infrastruktury, aby se lidé nemuseli bát mít dítě kvůli tomu, že ho ve Fialově drahotě neuživí. 

Dále prosazujeme finanční podporu školství a navýšení počtu míst u žádaných oborů, vyšší zapojení duálního vzdělávání podle reálných požadavků zaměstnavatelů. Také zvýšení investic do sociální péče pro seniory je nezbytné, protože populace stárne. Chceme podpořit české podnikání vytvořením samostatných programů pro české firmy, poradenských center či mikropůjček a podpoříme i netradiční formy turismu.

Dlouhodobé téma SPD je STOP nelegální migraci a boj proti nepřizpůsobivým obyvatelům. Donutíme je se chovat slušně. V Ústí nad Labem, kde je SPD ve vládní koalici, už máme skvělé výsledky. Je to o důslednosti a dodržování zákona pro všechny.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jakub Vosáhlo

Ing. Antonín Seďa byl položen dotaz

Sobotka lhal v TV Nova, vyhodíte ho z ČSSD?

Dnes 26.5.2017 cca ve 20:10 hod. sdělil Sobotka národu, že na rozdíl od Prezidenta jednal podle pravidel. Zamlčel ale skutečnost, že porušil Koaliční smlouvu. Před půl rokem neodvolání Hermana odůvodnil právě touto smlouvou. Lhal tedy tehdy nebo dnes. Vyvodí z toho Vaše strana už konečně nějaký důsl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialova sekera. Ještě větší, než udělal Babiš. Prý boj proti zadlužení, směje se hořce Okamura

7:19 Fialova sekera. Ještě větší, než udělal Babiš. Prý boj proti zadlužení, směje se hořce Okamura

Více než jeden bilion korun. To bude sekera, kterou do rozpočtu zasekne vláda, která slibovala rozpo…