Revize povolení k pobytu Ukrajinců v ČR. A nejen to. Okamura prozradil, co chystá

31.08.2024 15:31 | Rozhovor

Tomio Okamura znovu zareagoval na kritiku předvolebních plakátů SPD. Tentokrát šlo o zobrazení romských dětí kouřících cigarety. Za tento obrázek podala na SPD trestní oznámení organizace Romea kvůli údajnému rasismu. To ale šéf SPD odmítá s tím, že právě Romové tvoří velkou část takzvaných nepřizpůsobivých lidí, i když ti nejsou podle něho pouze z řad Romů, ale třeba i „bílý feťák, co obtěžuje kolemjdoucí“. Okamura se vyjádřil také k rostoucímu státnímu dluhu, za což prý může stálá podpora Ukrajiny a ukrajinských uprchlíků v ČR.

Revize povolení k pobytu Ukrajinců v ČR. A nejen to. Okamura prozradil, co chystá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

Velký rozruch opět vzbudily alegorie SPD z vaší kampaně do krajských voleb. Především ta, na níž jsou zobrazeny romské děti, které kouří cigarety. Organizace Romea na vás podala trestní oznámení s tím, že se prý jedná o rasismus…

Na plakátu píšeme „Podpora pouze pro rodiny, kde děti plní školní docházku“. O rasismus se v žádném případě nejedná. Vím, co je rasismus. Je pravda, že mnoho romských dětí má problém se školní docházkou a s dalšími věcmi. Stejně tak je pravda, že Romové tvoří velkou část takzvaných nepřizpůsobivých lidí, i když nepřizpůsobiví jsou nejen někteří Romové, ale třeba i bílý feťák, co obtěžuje kolemjdoucí. Fialovou vládou hýčkané a z ministerstev placené aktivistické organizace, které na SPD podávají trestní oznámení, se ozývají, jen když se jim to hodí. Když nepřizpůsobiví někoho v přesile zmlátí, tak jako nedávno například ve Šternberku nebo v Karviné, jsou zticha. Mají zájem na problémech a na chudobě, jelikož to pro ně znamená trvalý penězovod. Jako vždy, potrefené „neziskové“ husy se i teď samy ozvaly.

V SPD máme romské členy zastupitele a ti vidí, že se skutečně snažíme situaci řešit, aby se lidé dostali z dluhových pastí, aby romské děti začaly chodit do školy, aby všichni Romové začali pracovat a tak dále. Myslím, že ti slušní Romové, kteří pracují a chtějí pracovat, vidí, že není rasismem, když se poukáže na existující problém. My na rozdíl od vládní pětikoalice v této oblasti předkládáme reálná řešení.

Jaká řešení?

Hnutí SPD předložilo komplexní a provázaný souhrn 75 změn v zákonech upravujících podmínky nároku na sociální dávky pomoci v hmotné nouzi a dávky státní sociální podpory, aby se zamezilo tomu, že by je nezneužívali nepřizpůsobiví lidé. Fialova pětikoalice nám ale tento návrh potopila. Takže oni ten problém řešit nechtějí a toho, kdo to chce řešit, jenom osočují.

A co tedy ten návrh SPD obsahuje?

Jak jsem řekl, je to 75 věcí. Ve stručnosti, dáváme do rovnováhy práva a povinnosti. Hnutí SPD odmítá, aby slušní lidé živili nepřizpůsobivé, a odmítá, aby nepřizpůsobiví obtěžovali slušné lidi! Podporovat musíme slušné občany, a nikoliv rodiny, kde se odpor k práci, ke vzdělání a k dobrým mravům dědí jako součást životní strategie.

My nepřizpůsobivým nekompromisně nabízíme jinou životní strategii, než je poflakování a parazitování. Tou je respektování práva, a práce za spravedlivou mzdu. Pokud v tom někdo vidí z naší strany projevy nenávisti, xenofobie nebo rasismu, měl by jít zaklepat na dveře nejbližšího blázince. Pokud někdo říká, že lidé mají právo nepracovat, když nechtějí, mohu s tím souhlasit, ale dodám, že v tom případě nemají nárok na komfort hrazený z daní těch, kteří poctivě pracují a podnikají.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Karel Výborný

JUDr. Jiří Pospíšil byl položen dotaz

kampaň

Myslíte, že je správné, aby si politici hráli na soudce a říkali, kdo smí kde inzerovat? Já chápu, že jde asi o prostory, které patří městu, a je fakt, že svým majetkem si každý může asi nakládat jak chce, ale myslíte, že je to pak férový volební boj, a taky, že se vám tento krok nemůže vymstít? Sou...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Hona, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJan Fišer , 31.08.2024 17:27:00
S tím co říká Okamura souhlasí nim.3/4 českých občanů. Zbývající čtvrtinu tvoří zaměstnanci nadnárodních korporací, pijavice z politických neziskovek, zrádní politici a na ně napojení podnikatelé přisátí ke státnímu cecíku, a to povětšinou jsou obyvatelé Prahy.

|  11 |  0

Další články z rubriky

„Žvaním, tedy jsem.“ Vidlák k orloji politiků během povodní

16:26 „Žvaním, tedy jsem.“ Vidlák k orloji politiků během povodní

VIDLÁKŮV TÝDEN „Před sto lety se narovnávaly řeky, ale také se stavěly přehrady. Tak nějak zároveň. …