To lidi nenávidí. Tím se Babiše nezbavíte. Holec sepsal, co jinde nebylo

05.07.2022 4:39 | Rozhovor

KONTEXT PETRA HOLCE Lidé nemají rádi pokrytectví a poznají ho, varuje komentátor Petr Holec vládu Petra Fialy. A dodal příklady: Trestně stíhaný kandidát na primátora a potíže Jiřího Pospíšila a jeho přítele. Za chybu považuje i zmatek kolem zdanění energetických společností, nářky na liknavost policie vůči Agrofertu a obrovský deficit, sváděný na Babiše. Výsledek? Tímhle se Babiše rozhodně vláda nezbaví, sdělil Holec ParlamentnímListům.cz.

To lidi nenávidí. Tím se Babiše nezbavíte. Holec sepsal, co jinde nebylo
Foto: Repro Youtube
Popisek: Komentátor Petr Holec

Korupční kauza STANu zasáhla i TOP 09 a hlavně jejího pražského volebního lídra Jiřího Pospíšila. Toho nejdřív vyzval k odchodu ze všech magistrátních funkcí pražský pirátský primátor Zdeněk Hřib, načež se přidala i šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Ta Pospíšila pro změnu žádá, ať nekandiduje v pražských volbách. Myslíte, že Pospíšil přežije i kauzu Dozimetr?        

Pospíšil je asi největší cynik a nejobratnější politický manipulátor, a proto zatím v politice všechno nejen přežil, ale vždycky z toho něco ještě dokázal vytřískat i pro sebe. V kauze Dozimetr teď zkouší zopakovat styl „Feri“, kdy toxického člověka prostě vymažete ze světa. Proto v TOP 09 okamžitě vymazal ze světa svoji pravou ruku, „fundraisera“ a bývalého volebního manažera strany Jiřího Fremra, který je stejně jako on politickým dítětem plzeňského nesmrtelného „kmotra“ ODS Romana Jurečka. Právě Fremr se totiž scházel s obviněným „kmotrem“ STANu Michalem Redlem, jenž teď sedí ve vazbě.

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí

Problém pro Pospíšila je, že je v Praze za TOP 09 politickou hlavou systému řízeného Fremrem a Redlem. To Pospíšil stvořil svého čističe Fremra, ne naopak. A i díky němu Fremr s Redlem posadili do vedení pražského Dopravního podniku nyní obviněného bývalého manažera Mateje Augustína, který v největší městské firmě podle policie pro celý systém bačoval velké veřejné zakázky. Pospíšil se teď hájí, že prý Augustína viděl na klubu jen jednou, což vlastně může být výjimečně i pravda. Díky všem svým ostatním funkcím totiž nemá na Prahu čas. Faktem ale je, že Augustín se do Dopravního podniku dostal za TOP 09. A jejím pražským šéfem a nyní znovu i volebním lídrem je právě Pospíšil.             

Nejde ale jen o TOP 09. Ta jde v Praze do voleb s ODS a lidovci pod hlavičkou vládní koalice SPOLU a Pospíšil je dvojkou na kandidátce. Tu mimochodem za ODS vede pražský exprimátor Bohuslav Svoboda, který je trestně stíhaný. První dvojka kandidátů SPOLU je tedy reputačně slušně pokrytá. Ano, trestní stíhání politiků dávno stihla podobná „inflace“ jako naši ekonomiku, byly to ale právě strany vládní pětikoalice, které nonstop vyčítaly trestní stíhání expremiérovi ANO Andreji Babišovi. Takže teď v Praze samy udělají vlastním volebním lídrem trestně stíhaného politika a dvojkou Pospíšila. Nějak tak vypadá definice nejhoršího pokrytectví.  

Když už jsme u Babiše, senátor ODS Tomáš Goláň kritizuje policii za to, že odložila případ reklamy na Čapím hnízdě. V rozhovoru pro Seznam Zprávy doslova řekl, že u nás není právní stát.

Anketa

Vláda Petra Fialy dle vašeho mínění povládne (ptáme se od 30.6.2022)

94%
hlasovalo: 11256 lidí
To už je patologie zralá na docenta Chocholouška. Goláň sám podal kvůli zmíněné reklamě trestní oznámení, a proto to celé smrdí politizací. Říct ale, že u nás není právní stát kvůli tomu, že policie odloží trestní oznámení na vašeho úhlavního politického nepřítele, které jste navíc sám podal, to by si taky někdo mohl vyložit jako nechtěné vysvětlení toho, proč s novou vládou máme i nového policejního prezidenta, což je mimochodem taky nová politická kvalita vládní pětikoalice. A příznačná ironie je, že Goláň reklamu na Čapím hnízdě přirovnává ke kauze Dozimetr, kterou policie popisuje jako organizovaný zločin. A ještě v té souvislosti zmiňuje úniky informací z trestních spisů do médií, zatímco sám čerpá informace z policejního znaleckého posudku, který není veřejně dostupný. To už je hotová satira, jen o tom její autor bohužel neví!

Politici vládních stran jsou pořád tak posedlí Babišem, i když sedí v opozici, že dávno zapomněli, že v politice rozhoduje uvěřitelnost. Babiš může mít spoustu objektivních problémů, ale tupým a průhledným pokrytectvím se ho pětikoalice určitě nezbaví. Lidi totiž pokrytectví nesnášejí a mají na něj až moc dobrý čich. Problém pro vládu ovšem je, že ji poslední dobou dohání jedno argumentační pokrytectví za druhým.

Na Babiše se ale pořád odvolává i celá vláda včetně premiéra ODS Petra Fialy.

Vládní politici jako by zapomněli, že už vládnou přes půl roku a že místo boje s Babišem a permanentního vymlouvání se na něj mají prostě vládnout. Jenže oni toho pořád nejsou schopní.

Ministr financí ODS Zbyněk Stanjura proto omlouvá nečekaně vysoký deficit státního rozpočtu tím, že kdyby vládl Babiš, bude prý dvojnásobný. Koho to proboha zajímá? A zvlášť, když jste právě snižování dluhu měli jako volební krédo! Stanjura ale poslední dobou vůbec „diktuje“. Sotva premiér Fiala veřejně vyloučí sektorovou daň a odmítne zvyšování daní, oznámí Stanjura, že vláda řeší sektorovou daň z nepřiměřeného zisku! A že si nikdo nemůže být jistý tím, jestli do téhle definice nespadne právě on. To samé ale dělá i premiér. Když lidovecká ministryně životního prostředí Anna Hubáčková v Bruselu hlasuje i pro zákaz spalovacích motorů po roce 2035, což Fiala před lidmi označuje za nepřijatelné, hodí to na Twitteru zase na Babiše.

Fialova vláda si očividně nepamatuje, že lidem slibovala změnu, teď ale žádné není schopná. Každá vláda se samozřejmě potýká s dědictvím předchozích vlád, Fialův kabinet tím ale pořád jen maskuje svou vlastní nečinnost. Kdyby Babiš v obytňáku nedělal vlastní opoziční kampaň plnou mediálních titulků, mohl by si někdo celkem právem myslet, že stále vládne.                              

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jaroslav Polanský

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

19:48 Opravdoví „dezoláti“ jsou v současné hrůzovládě. Černocký o Fialovi a notičkách od CIA

„Rozčarování z EU narůstá. Volby třeba na Slovensku anebo v Nizozemsku to jasně prokazují,“ říká pub…