Cheb zvyšuje nájemné inflačním koeficientem 1,033

16.02.2013 6:33

Vyšší nájemné za pozemky a nebytové prostory platí od 1.1.2013, u bytů pak začne platit až od 1.7.2013.

Cheb zvyšuje nájemné inflačním koeficientem 1,033
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Rada města Chebu schválila zvýšení nájemného z městských pozemků, nebytových prostor a bytů inflačním koeficientem 1,033. Ceny se tak zvýší o 3,3 procenta. Novináře dnes o tom informoval starosta Chebu Pavel Vanoušek.

„Ke zvyšování rozhodně nepřistupujeme bezhlavě. Tam, kde vidíme, že jsou náklady skutečně vysoké, se naopak snažíme pomoci,“ uvedl Pavel Vanoušek. „Příkladem jsou velké byty v centru města, které od loňského roku přijdou levněji. Nájemné u bytů o velikosti přes sto metrů čtverečních nyní činí 4500 korun, což odpovídá stometrovému bytu. Přestože je vytápění takových bytů nákladné, za nájemné tak již lze ušetřit i více než tisícikorunu.“

Město se snaží získávat do svých objektů nájemníky, i když to dnes na trhu bytů a nebytových prostor není nijak jednoduché. „Lidé se uskrovňují, podnikatelské subjekty neexpandují, přes to vše se nám to ale docela daří,“ konstatoval starosta.

Za své nebytové prostory město ročně získává z nájmů přibližně 15 milionů korun, za byty včetně vymožených pohledávek 44 milionů korun a za pozemky vč. zemědělských pak přes 11 milionů korun (z toho 6 milionů korun je za lesy).

PhDr. Martina Kuželová, mluvčí Městského úřadu Cheb

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mestocheb.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…