Frýdek-Místek: Město se pokusí na gastrofestivalu zdolat nejvyšší vrchol světa

17.07.2019 14:27 | Zprávy

Sobota 17. srpna 2019 bude dnem plným skvělé gastronomie a rekordů. Park Pod Zámkem bude hostit XI. Beskydské rekordy, které jsou součástí oblíbeného gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí.

Frýdek-Místek: Město se pokusí na gastrofestivalu zdolat nejvyšší vrchol světa
Foto: frydekmistek.cz
Popisek: Frýdek-Místek

Loňský rok ukončil deset pokusů o rekord a 9 zápisů v České knize rekordů, kdy bylo v posledním výročním ročníku překonáno město Chotěboř, kde během 6 hodin vyrazili 750 mincí, zatímco ve Frýdku-Místku padlo číslo 750 již po 4 hodinách. Čas rekordu byl ve Frýdku-Místku ale stanoven na 9 hodin a během této doby se vyrazilo celkově 1524 mincí a nový český rekord byl zaspán v České knize rekordů.

S novou dekádou se pořadatelé rozhodli pro překonávání sami sebe. „Jedenáctý ročník se vrací o deset let zpátky, kdy se poprvé ve Frýdku-Místku stoupalo na nejvyšší vrchol světa Mt. Everest,“ představuje téma letošního ročníku ředitelka pořádajícího Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná. V roce 2009 se podařilo zdolat sice jen 5256 m, ale i tak byl pokořen alespoň nejvyšší vrchol Evropy Mt. Blanc.

Letošní ročník přinese oproti tehdejšímu pokusu modernizaci. Rampu, kterou budou frýdeckomístečtí obyvatelé a návštěvníci zdolávat, má výšku 5,5 metrů a mohou ji znát především z akcí jako je Beskydská sedmička. „Každý, kdo přijde podpořit v rekordu město Frýdek-Místek, se nejdříve zaregistruje a pak už každý odstoupá štafetově svůj kus cesty, který ve výsledku dá celkový počet výškových metrů. Uvidíme, kam až se letos dostaneme,“ popisuje průběh rekordu produkční akce Nikola Laníková a dodává, že na pokus o rekord bude vymezeno 9 hodin.

Vstup na akci, kterou moderuje oblíbený „sporťák“ Vojtěch Bernatský, je zdarma a koná se za každého počasí.

Přehled všech předchozích rekordů, bližší informace a aktuality jsou k dispozici na webu gastrofestivalu ZDE nebo ZDE.

Gastrofestival Frýdek≈Místek plný chutí a XI. Beskydské rekordy pořádá statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím své organizace Turistické informační centrum Frýdek≈Místek, p. o. Záštitu nad akcí převzal primátor města Mgr. Michal Pobucký, DiS.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

22:41 Uherské Hradiště: Poděkování dobrovolníkům - sobotní Slovácký festival chutí a vůní

Chceme srdečně poděkovat všem dobrovolníkům, kteří nám minulou neděli pomohli pytlovat písek a stavě…