Hradec Králové vynaloží statisíce korun do městských škol

25.07.2024 19:27 | Tisková zpráva

Město pokračuje v podpoře škol, které zřizuje. Peníze půjdou na vybavení a zařízení tříd i souvisejících prostor v rámci probíhající přestavby MŠ Pohádka, dále na provoz školní kuchyně a na náklady týkající se plánované přístavby ZŠ SNP, v neposlední řadě také na energie a pokrytí nákladů spojených s rekonstrukcí podlah v učebnách ZŠ Plotiště. Celkem město vydá na tyto akce více než 860 tisíc korun.

Hradec Králové vynaloží statisíce korun do městských škol
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

V rámci přestavby MŠ Pohádka vynaloží město 615 tisíc korun na nákup vybavení školky nábytkem. Půjde například o skříně, nástavce, šatní i běžné stojany a další. V základní škole SNP probíhá v současné době plánovaná přístavba a s tím souvisí také přesun venkovní učebny. „Škole vznikly náklady na demontáž a přípravu pro venkovní učebnu, proto bylo potřeba navýšit finanční prostředky o sto tisíc korun,“ říká primátorka města Hradec Králové Pavlína Springerová.

ZŠ SNP bude také o více než 40 tisíc korun navýšen provozní příspěvek na školní jídelnu. Ta bude od září do října letošního roku připravovat obědy (cca 420) pro Základní a mateřskou školu Jiráskovo náměstí, která odebírala stravu z právě rekonstruované školní jídelny při Základní škole Bezručova. „ZŠ Jiráskovo náměstí poskytne personální podporu dvou kuchařek. Příspěvek umožní financovat dočasnou pracovní sílu, případné odměny stávajícím zaměstnankyním,“ doplňuje primátorka Springerová. Dalších 110 tisíc korun poskytne město na pokrytí nákladů spojených s rekonstrukcí podlah v učebnách ZŠ Plotiště a na energie.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Korupce

Takových, co slibovali, jak zatočí s korupcí tu už bylo. V čem spočívá ten váš plán, jak s ní skoncovat? A za dobu, co jste ve sněmovně, předložili jste nějaký návrh, který by korupci zabránil? Jaký? Protože jak píšete, dochází k ní pořád

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

20:31 Děčín: Revitalizace Teplické ulice začne v říjnu

Na začátku října začnou stavební práce na další etapě revitalizace Podmokel. Etapa D zahrnuje Teplic…