Jihlava: Koupí rohlíčku pomůžete lidem s mentálním postižením

09.11.2022 13:44 | Tisková zpráva

Součástí oslav svatého Martina bude dobročinná sbírka. Za vybrané peníze pořídí pracovníci Charity dotykový tablet, který podpoří uživatele s mentálním postižením v aktivní komunikaci s okolím.

Jihlava: Koupí rohlíčku pomůžete lidem s mentálním postižením
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Do Jihlavy přijede svatý Martin. Letošní program je plný novinek. Jednou z nich je i to, že součástí oslav bude dobročinná sbírka pro odlehčovací službu Adapta při Oblastní charitě Jihlava. Výtěžek ze sbírky poputuje na pořízení dotykového tabletu se speciálním programem, který podpoří uživatele s poruchou autistického spektra a uživatele s mentálním postižením v aktivní komunikaci s okolím.

V rámci svatomartinského jarmarku bude na Masarykově náměstí bílý stan s označením Svatomartinské rohlíčky, kde budou moci lidé na sbírku přispět a odnést si za to právě onu sladkost. „Zároveň budou centrem města chodit pracovníci Adapty se závěsnými koši s rohlíčky a pokladničkami. Pohybovat se budou i za kinem Dukla, odkud svatomartinský průvod bude letos vycházet,“ uvedl Marek Mašát z jihlavské charity s tím, že by ze sbírky rádi udělali tradici, stejně jako je tomu u akce Koláč pro Bárku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…