Jihlava: Otevřete dětem svoji náruč a domov, staňte se náhradními rodiči

14.10.2022 12:03 | Tisková zpráva

Pracovníci odboru sociálních věcí v ulici Vrchlického připravili pro zájemce den otevřených dveří, který se uskuteční 17. října od 14. do 17. hodin.

Jihlava: Otevřete dětem svoji náruč a domov, staňte se náhradními rodiči
Foto: Archiv
Popisek: Jihlava

Na Vysočině v pondělí začne Týden pěstounství (ZDE). Od 17. do 21. října jsou pro zájemce z řad veřejnosti připraveny dny otevřených dveří na vybraných městských úřadech, konference a doprovodné akce. K Týdnu pěstounství se tradičně připojuje i Jihlava. Konkrétně odbor sociálních věcí v ulici Vrchlického. Jeho pracovníci pořádají v pondělí 17. října od 14 do 17 hodin den otevřených dveří.

„Přijít k nám může kdokoliv, koho problematika pěstounství zajímá. Společně s kolegy jsme připraveni zodpovědět jeho otázky. Poskytneme informace o tom, co je potřeba k tomu stát se pěstounem. Nebo se můžeme pobavit i o takzvané hostitelské péči, kdy si zájemci o náhradní rodinnou péči berou děti například pouze na víkend,“ uvedla vedoucí oddělení náhradní rodinné péče Dana Živnůstková.

Aktuálně v Jihlavě registrují pracovníci odboru sociálních věcí okolo stovky pěstounů a hledají další. „Ty, kteří dají dítěti lásku a péči. Přijmou ho do rodiny a umožní udržování žádoucího kontaktu s biologickou rodinou. Budou ochotni spolupracovat při výchově s odborníky a dále se vzdělávat. Nebojí se překážek a poskytnou dítěti podporu a zázemí,“ doplnila Dana Živnůstková.

Anketa

Jste ještě schopni zajistit si dostatek kvalitního jídla?

16%
hlasovalo: 16317 lidí

Přímý kontakt na odbor sociálních věcí Magistrátu města Jihlavy:
Bc. Dana Živnůstková
Vedoucí oddělení náhradní rodinné péče
Telefon: 565 593 790
email dana.zivnustkova@jihlava-city.cz

Součástí Týdne pěstounství bude i konference k náhradní rodinné péči (více ZDE), která se uskuteční ve středu 19. října na krajském úřadě v Kongresovém sále. Začátek je v 9 hodin. Zajímavé určitě budou rozhovory s pěstounskými a osvojitelskými rodinami nebo přednáška, která se týká mezinárodního osvojování dětí. Konference je věnovaná také široké veřejnosti a je nutné se na ni zaregistrovat ZDE.

Ve čtvrtek 20. října je na programu akce Táhneme za jeden provaz v jihlavském Cityparku. Lidé na ní od 15. do 18. hodin uslyší rozhovory s odborníky, kteří se pěstounské péči věnují a zároveň budou příchozím odpovídat na otázky, které je zajímají.

Součástí doprovodného programu bude malování na obličej, fotící bedýnka, zaplétání copánků a tanečky pro děti. Ty bodu moci na jednotlivých stanovištích plnit úkoly, za které dostanou odměnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

22:09 Jihlava: Slavnostní otevření Stříbrného domu

Jihlava slavnostně otevřela nový kulturní klenot Masarykova náměstí, Stříbrný dům s číslem popisným …