Kroměříž: Město zabezpečilo objekt bývalé kotelny na Zacharu

19.10.2022 19:31 | Tisková zpráva

Kroměřížská radnice v těchto dnech zabezpečila objekt bývalé kotelny ve Francouzské ulici.

Kroměříž: Město zabezpečilo objekt bývalé kotelny na Zacharu
Foto: Kroměříž
Popisek: Kroměříž

„Zastupitelé rozhodli o koupi budovy, která ale zatím není formálně dotažena. Nechtěli jsme riskovat, že se do objektu opět někdo dostane a stane se neštěstí, proto pracovníci městské společnosti Kroměřížské technické služby po dohodě se stávajícím vlastníkem vstupní vrata do areálu zajistili,“ uvedl místostarosta Karel Holík.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32343 lidí

V objektu bývalé kotelny přespávali bezdomovci, chodili do něj i drogově závislí. Při požáru před více než třemi lety v něm dokonce zemřeli dva lidé.

„Jedná se o problematické místo, které na Zacharu nechceme,“ dodal Holík. Zastupitelé v září souhlasili s koupí bývalé kotelny za 3,5 milionu korun. Podle Holíka město plánuje demolici budovy a využití pozemku jako parkoviště nebo odpočinkové lokality se zelení. „Rozhodne o tom nové vedení města,“ doplnil místostarosta.

Město by na záměr mohlo získat dotaci od státu, konkrétně z programu na revitalizaci brownfieldů, tedy území se starou stavební zátěží, například s chátrajícími bývalými průmyslovými objekty či právě kotelnami. Podle vedoucího odboru investic Libora Pecháčka by Kroměříž tato mohla získat až polovinu způsobilých výdajů. Odhadované náklady na koupi a demolici budovy a na úpravu veřejného prostranství se pohybují kolem sedmi milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.