Mladá Boleslav: Cyklostezka přes Klenici k Řepovu bude hotová do konce června

01.06.2017 17:30 | Zprávy

Nová cyklostezka přes Klenici, která začíná nedaleko obchodního centra Olympia a vede až na hranici obce Řepov, bude hotova do konce června. Její součástí bude i speciální zvedací lávka pro cyklisty i pěší přes Klenici. Na průběh stavby se ve středu přišli podívat i náměstek primátora Jiří Bouška a radní Miloslav Neuman, kteří řešili i podobu a umístění informačních cedulí plánovaných v blízkosti Klenice.

Mladá Boleslav: Cyklostezka přes Klenici k Řepovu bude hotová do konce června
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Na začátku této cyklostezky s částečně zpevněným (mlatovým) krytem v šíři dva metry a v délce 0,94 km bude u Klenice vybudováno i odpočívací místo s lavičkami, odpadkovým košem a informacemi pro turisty a cyklisty.  Celkové náklady na cyklostezku ve výši přes sedm milionů korun pokryje z 85 procent evropská  dotace v rámci Integrovaného plánu rozvoje území, zbytek hradí město.

Nová cyklostezka je důležitou součástí koncepce cyklotras po Mladé Boleslavi a výjezdů cyklistů z města. Cílem je upravit i cestu za dálničním mostem u zahrádek a protáhnout tak cyklisty k již vybudované cyklostezce do Jemníků.

Jak upřesnil náměstek primátora Jiří Bouška, ještě letos se začne budovat páteřní cyklostezka ve směru od kruhové křižovatky na Jičínské u D 10 podél levé části Jičínské ulice k Rozvoji a také se cesty pro cyklisty propojí podél Baumaxu mezi Jičínskou ulicí a Severovýchodní tangentou. Radní Miloslav Neuman také upřesnil, že ještě letos se plánuje prodloužení stávající části cyklostezky na třídě T. G. Masaryka v blízkosti obchodní akademie podél Havelského parku a přes náměstí Míru až k infocentru.

V letošním roce je také připravena stavba cyklostezky v Havlíčkově ulici od křižovatky s ulicí U Stadionu směrem k 1/38. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč právě teď odvoláváte Bartoše?

Nevěřím, že je za tím fiasko s digitalizací stavebního řízení, kdyby ano, vyhodil byste ho už dřív. Proč tak najednou? A co pozitivního podle vás teď změní nový ministr? Vždyť než se zorientuje, bude problém narůstat a za rok jsou volby.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

22:09 Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

V říjnu 1954 proběhl na nedokončeném stadionu Emila Zátopka první závod ploché dráhy v Kopřivnici. L…