Nový Jičín: Město získalo Elektrooskara

01.06.2017 6:29 | Zprávy

Město Nový Jičín získalo v soutěži Elektrooskar 2016, v kategorii měst nad 20 tisíc obyvatel, 1. místo v Moravskoslezském kraji. Soutěž ve sběru a třídění elektrozařízení vyhlásila společnost Elektrowin, která se specializuje na zpětný odběr a zpracování vysloužilých elektrospotřebičů.

Nový Jičín: Město získalo Elektrooskara
Foto: Nový Jičín
Popisek: Nový Jičín

Certifikát a finanční odměnu ve výši 20 tisíc korun převzali od společnosti zástupci města na slavnostním vyhlášení v Hradci nad Moravicí.

„Cenu jsme získali za sběr vysloužilých velkých i drobných domácích elektrospotřebičů jako jsou například pračky, myčky, ledničky, ale také žehličky, fény, kulmy, mlýnky, toustovače a celá řada dalších v domácnostech využívaných elektrozařízení,“ uvedl Ondřej Syrovátka, místostarosta města, který má v gesci odbor životního prostředí.

Celkově bylo v Novém Jičíně v roce 2016 posbíráno a vytříděno 83,48 tun elektrospotřebičů.  „Velkou měrou k tomu přispěly i novojičínské základní školy, které minulý rok v rámci ekosoutěže vysbíraly téměř 5 300 kusů domácích elektrospotřebičů. Poděkovaní však patří všem občanům Nového Jičína, kteří odpad třídí a přispívají tím ke zlepšování životního prostředí a také ke snižování nákladů na odpadové hospodářství města,“ uzavřel Syrovátka.

Finanční odměnu by chtěl novojičínský úřad využít na další zkvalitnění třídění odpadu.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Chápete, jak někdo může ještě dnes kandidovat za STAN?

Už ten název je zavádějící. Starostové jsou ve všech stranách. Nedůvěruhodní, vedou občany do stoupy. Místo vládnutí vyvěšují na budovách jakési divné vlajky s umrlčím pytel. Co více dodat. Bylo by toho mnoho.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

22:09 Kopřivnická plochá dráha slaví sedmdesát let

V říjnu 1954 proběhl na nedokončeném stadionu Emila Zátopka první závod ploché dráhy v Kopřivnici. L…