Bednář (ANO): Chránit darebáky je nemravné, fakt to štve nejen mě!

09.09.2024 17:17 | Monitoring

Jsem hodně naštvaný. Ústavní soud na základě stížnosti senátorů zrušil možnost krátit sociální dávky těm, kteří často porušují zákony a vyhlášky, jsou jim udělovány pokuty, ty ale neplatí. Ústavní soud na základě stížnosti několika senátorů zrušil takzvané bezdoplatkové zóny.

Bednář (ANO): Chránit darebáky je nemravné, fakt to štve nejen mě!
Foto: MČ Ostrava-Jih
Popisek: Martin Bednář

Původně měly obce možnost určitým způsobem zasahovat a regulovat situaci ve vyloučených lokalitách, a tím snižovat výnosy obchodníků s chudobou. Jenže senátoři neschválili možnost vyhostit osoby, které v dané obci nebydlí, soustavně se dopouštějí přestupků a pokuty neplatí. Ach jo, opravdu mě to štve!

Kolik lidí jezdí v městské hromadné dopravě zadarmo? Slušní zapomenou v každodenním kalupu koupit lístek, a když nezaplatí, hrozit jim může i exekuce. Slušní mají obavu přijít pozdě do práce, nebo se bojí, že o ni dokonce přijdou. A vidíte, některým je to úplně putna! Na každodenní pivo dávku dostanou, rádio si dopoledne pustí na plné pecky a je jim hej.

Manželka, omlouvám se, žena, která zcela náhodou bydlí ve stejném bytě, aby získala více dávek coby samoživitelka, rodí děti každé třetí jaro. Proč asi? Slušní zvažují, zda mít jedno nebo dva potomky, jak pro své děti zajistit vše potřebné včetně oblečení, kroužků, pomůcek do školy. Po pár letech si zase dělají těžkou hlavu například s ubytováním a zajištěním nezbytných nákladů pro studentský život na vysoké škole. Úplně rozdílné vnímání světa!

V ústavech a nejrůznějších nápravných zařízeních pro nezletilé přísný režim neexistuje. Útěky jsou na denním pořádku a náklady na nalezení takového mládežníka nejsou malé. V kriminále si odsouzení doplňují vzdělání, nemusí pracovat, splácet své dluhy… Pravda, okolí se je vehementně snaží přece převychovávat a napravovat. Přitom česká společnost nemá finance na zaplacení odpovídající péče v domovech pro seniory nebo na důstojné ocenění rodinných příslušníků, starajících se láskyplně o osobu blízkou. Své milované odmítají umístit například v léčebně dlouhodobě nemocných a velkou část nákladů pokorně nesou na svých bedrech. To je podle mne velká nespravedlnost!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Bc. Martin Bednář, MBA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Paní poslankyně dotaz na vás zněl následovně. "Kdo ustanovil, že budou mít poslanci prázdniny."

Na to jste neodpověděla, jen jste se ze široka rozepsala. Mám možnost sledovat dění v poslanecké sněmovně v televizi. Ve vašem textu je toto:"což je proto, že jednání PS probíhá za přítomnosti členů Vlády". Vládu velmi často ale na jednání sněmovny nevídám. O mnohých poslancích nemluvě. Jste asi sku...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Budeme průběžně proplácet projekty podle toho, kolik peněz bude potřeba

6:03 Ministr Stanjura: Budeme průběžně proplácet projekty podle toho, kolik peněz bude potřeba

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k programu dostupného nájemního bydlení