Čunek (KDU-ČSL): Vsetín podpoří zvelebení psychiatrické ordinace

21.09.2024 20:11 | Tisková zpráva

Příspěvek 450 tisíc korun na rekonstrukci ordinace psychiatrie a vylepšení jejího vybavení schválili na svém jednání v pondělí 16. září vsetínští zastupitelé.

Čunek (KDU-ČSL): Vsetín podpoří zvelebení psychiatrické ordinace
Foto: XTV
Popisek: Senátor Jiří Čunek

Jedná se o první významnou finanční podporu radnice soukromému lékaři v rámci městského dotačního titulu pro společensky potřebné profese.

„Ve Vsetíně je stejně jako v mnoha dalších městech nedostatek některých lékařských specialistů, mimo jiné i psychiatrů, kteří navíc mají dlouhé čekací lhůty. Proto jsme se rozhodli podpořit ordinaci, která ve Vsetíně již provozována je a také díky rekonstrukci plánuje navýšit počet pacientů ze současných necelých šesti set na devět set,“ uvedl starosta Jiří Čunek (KDU-ČSL) s tím, že ordinace nabízí mimo jiné terapie mladistvým od 14 let.

Udělení dotace je přitom podmíněno několika závazky. Ordinace se například zavazuje poskytovat lékařské služby lékaře ve Vsetíně na nejméně pět let a rekonstrukci musí provést nejpozději v roce 2025.

Uvedenou finanční podporu pro psychiatrickou ordinaci mohou v brzké době následovat další. „V rámci stejného dotačního titulu aktuálně totiž řešíme podporu ordinací dvou zubních lékařů,“ uzavřel starosta Čunek.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Zdeněk Hřib byl položen dotaz

Můžete se k tomu vyjádřit?

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vydirani-Urednik-popsal-co-provadel-Pirat-Hrib-kvuli-milionovym-fakturam-761522 Nemáte dojem, že je to na rezignaci? A jestli je to křivé obvinění, tak se přeci můžete bránit soudně, když tak neučiníte, tak je to podle mě důkaz, že je to pravda

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Tisknout

Další články z rubriky

Šichtařová (Svobodní): V Praze 4 vyhrála stádnost, progresivismus, levice, konformita se systémem

22:14 Šichtařová (Svobodní): V Praze 4 vyhrála stádnost, progresivismus, levice, konformita se systémem

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výsledkům voleb do Senátu na Praze 4.