Fiala (SPD): V západním Německu má imigrantský původ každý třetí občan

23.08.2024 19:06 | Monitoring

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migraci.

Fiala (SPD): V západním Německu má imigrantský původ každý třetí občan
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Radim Fiala

V západním Německu má imigrantský původ každý třetí občan. Ve východním Německu má migrační původ každý devátý člověk. Nejvíce z 24,9 milionu osob s migračním pozadím v roce 2023 pocházelo z Turecka. Hnutí SPD nechce, abychom dopadli jako islamizovaná a afrikanizovaná západní Evropa a aby se původní čeští občané stali cizinci ve vlastní zemi a aby se v ní báli. Odmítáme Rakušanův Migrační pakt a masovou imigraci z afrických a muslimských zemí. Imigranti způsobují v Německu obrovskou kriminalitu.

Z dat Spolkového ústředí pro politické vzdělávání, které je institucí Spolkového ministerstva vnitra, vyplývá, že z 83,9 milionů obyvatel Německa má 24,9 milionů migrační kořeny. To je 29,7 % lidí žijících v Německu. Téměř dvě třetiny lidí s migračním původem – 16,1 milionu, tj. 64,5 % – byly v roce 2023 samy migranty. Informovaly o tom ParlamentníListy.

V západním Německu měl v roce 2023 migrační původ každý třetí člověk, zatímco ve východním Německu se to týkalo každého devátého člověka (32,9 a 11,4 procenta). Téměř třetina z 24,9 milionu osob s migračním pozadím v roce 2023 pochází z jednoho z 26 členských států Evropské unie a dalších 31,3 % z jiné evropské země. Nejvíce z 24,9 milionu osob s migračním pozadím v roce 2023 pocházelo z Turecka.

V Německu bylo loni 60 až 70 útoků nožem denně. Nadpoloviční většina útočníků jsou lidé neněmeckého původu, tedy imigranti. Podle deníku Bild jde často o Afghánce, lidi narozené kdesi v severní Africe a pak pocházejí také z Polska či Sýrie a Turecka.

Nejnovější statistika Spolkového kriminálního úřadu šokuje počtem trestných činů, které v zemi páchají Tunisané a Maročané. Policie hovoří o explozi brutálního násilí a krádeží ze strany Severoafričanů, píše nejčtenější deník Bild a Novinky. Pokud jde o Tunisany, ti vévodí sexuálním trestným činům. Kriminalita v této oblasti se u Tunisanů zvýšila o 165 procent, v případě Maročanů o 65 procent.

V trestných činech vražda a zabití jsou na prvním místě Maročané, kde se jejich kriminalita zvýšila o neuvěřitelných 288 procent, píše Bild s odvoláním na policejní statistiky.

U násilných trestných činů (ublížení na zdraví s následkem smrti, vyděračských únosů) došlo u Tunisanů k nárůstu o 110 procent a u Maročanů o 67 procent.

Prudce přibývá útoků na policisty. Razantně přibylo krádeží, kterých je mnohem více než před čtyřmi lety. U Maročanů je nárůst o 90 procent, u Tunisanů o 176 procent.

V Německu se zhruba 84 miliony obyvatel policie v loňském roce zaevidovala více než 2,2 milionu podezřelých z trestných činů, což bylo meziročně o 7,3 procenta více. Největší podíl tvoří skupina starších 21 let. V této skupině policejní statistika uvádí, že asi jeden milion podezřelých byli lidé s německým občanstvím (meziročně o jeden a půl procenta více) a přes 744 tisíc cizinci (meziročně o 15,2 procenta více).

Nejvyšší nárůst kriminality u cizinců je v případě mládeže od čtrnácti do osmnácti let věku, kdy bylo meziroční zvýšení o 31,4 procenta. Problémem je také kriminalita neněmeckých dětí, kdy meziroční nárůst byl 30,9 procenta. Vysoký je nárůst kriminality u dospělých cizinců mladších 21 let, který činil 27,4 procenta. Musíme brát také v potaz, že velmi mnoho imigrantů má již německé občanství a ti nejsou uvedeni jako „cizinci“.

Spolkový kriminální úřad uvedl na základě čísel z loňského roku, že každý den se v Německu stanou dvě hromadná znásilnění. Za velkou část z nich jsou odpovědní muslimští imigranti nebo občané imigrantského původu. Pachatelé sexuálních útoků nejčastěji pocházejí ze zemí, jako jsou Sýrie, Afghánistán a Irák.

Statistika se blíže věnuje i původu pachatelů. V letech 2018 a 2019 i v roce 2022 šlo z poloviny o lidi, kteří nemají německé občanství nebo mají přistěhovalecký původ. V roce 2020 to bylo 46 procent a v roce 2021 o procento více. Nejčerstvější statistiky hovoří o tom, že podíl cizinců, kteří mají tento trestný čin na svědomí v loňském roce, činil 47,5 procenta. O věci u nás informovaly Novinky.

Údaje Spolkového kriminálního úřadu ukazují, že pachatelé sexuálních útoků nejčastěji pocházejí ze zemí, jako jsou Sýrie, Afghánistán a Irák, píše pravicový deník Neue Zürcher Zeitung.

Například v roce 2022 tvořili syrští přistěhovalci asi procento celkové populace, ale v případě podezření ze znásilnění, sexuálního napadení a sexuálního zneužití to bylo 5,3 procenta.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

Myslíte, že válka mezi Ruskem a Ukrajinou nemůže skončit mírem?

Ale jak jinak skončí? Nemyslíte, že je naivní si nalhávat, že Ukrajina může Rusko porazit? Kdyby to bylo možné, už by to udělala. Myslím, že větší od dalších států pomoci se Ukrajině už nedostane, spíš bohužel naopak. Vy sice tvrdíte, že vidina míru je falešná, ale třeba i prezident Pavel už mluví o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

22:28 Ministr Jurečka: Povedlo se! Vyjednali jsme silné ekonomické portfolio v Evropské komisi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k k nominaci Jozefa Síkely na post eurokomisaře pro m…