Hřib (Piráti): Mapa spojů v aplikaci Lítačka ukáže polohu vozidel v reálném čase

01.07.2024 6:23 | Monitoring

Aplikace PID Lítačka přináší cestujícím novinku v podobě nové funkce Mapa spojů Pražské integrované dopravy, která umožňuje cestujícím sledovat polohu spojů v reálném čase. Tím se výrazně zjednoduší a zefektivní cestování po Praze a Středočeském kraji.

Hřib (Piráti): Mapa spojů v aplikaci Lítačka ukáže polohu vozidel v reálném čase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý primátor Zdeněk Hřib

„Společně s nedávno přidaným vyhledávačem nové generace se jedná o další upgrade aplikace PID Lítačka. Díky Mapě PID budou mít cestující neustálý přehled o aktuální poloze svého spoje a v případě zpoždění se tak budou moci podle toho zařídit,“ uvádí Zdeněk Hřib, 1. náměstek pražského primátora pro oblast dopravy.

„Ve Středočeském kraji, kde lidé často musí přestupovat a kombinovat různé druhy dopravy, je schopnost sledovat polohu spojů v reálném čase klíčová. Uživatelé aplikace tak mohou okamžitě reagovat na aktuální dopravní situaci, což zvyšuje efektivitu a spolehlivost jejich každodenního dojíždění a zlepšuje celkový komfort cestování veřejnou dopravou,” připojuje se Petr Borecký, radní Středočeského kraje pro dopravu.

Anketa

Kdyby Česká televize zítra zcela a bez náhrady zanikla a přestala vysílat, chyběla by vám?

2%
93%
hlasovalo: 24340 lidí

Nová funkce Mapa spojů je součástí dalšího rozvoje aplikace PID Lítačka, jakým byl i nedávno představený vyhledávač nové generace pro cestování v Praze a Středočeském kraji. Aplikace PID Lítačka už dávno není jen nástrojem pro kontrolu jízdenek. Nyní nabízí širokou škálu funkcí, které usnadňují každodenní cestování po Praze a Středočeském kraji.

Uživatelé mohou prostřednictvím aplikace platit za parkování, vyhledávat nejrychlejší a nejefektivnější spojení s kombinací různých dopravních možností včetně sdílených dopravních prostředků.

„PID Lítačka se zaměřuje na budoucnost městské mobility, a proto do svých funkcí zahrnula i mikromobilitu, jako jsou například sdílená kola. Tímto způsobem aplikace přispívá k modernímu a ekologickému cestování, které je šetrné k životnímu prostředí a pohodlné pro uživatele,“ vysvětluje Luboš Kratochvíl, předseda představenstva městské společnosti Operátor ICT, a.s., která má vývoj a provoz aplikace na starosti.

„Mapa spojů PID nyní funguje jako webová stránka a mezi uživateli je mimořádně oblíbená pro svou názornost a užitečnost. Implementací tohoto nástroje do PID Lítačky plníme přání mnoha cestujících, pro které tak bude mobilní aplikace skutečně komplexním nástrojem pro cestování nejen veřejnou dopravou po Praze i celém Středočeském kraji,“ říká ředitel ROPID Petr Tomčík.

„Není bez zajímavosti, že Mapu spojů PID používá i spousta řidičů tramvají a autobusů, kteří si tak třeba před střídáním řidičů na odpolední směnu snadno najdou svoji tramvaj nebo autobus, pokud má zpoždění,“ dodává Petr Tomčík.

Více informací je k dispozici na webových stránkách PID (ZDE) a v aplikaci PID Lítačka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Budete nějak řešit docházku vašich senátorů?

A jestli ano jak? A nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici, teda i poslanci a ministři byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemyslíte, že by to pak politiky motivovalo, aby opravdu makali? Netvr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vadí mi ty ustavičné vládní podrazy ohledně penzí

8:14 Kubisková (Přísaha): Vadí mi ty ustavičné vládní podrazy ohledně penzí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.