Ministr Bartoš: V ČR je v bytové nouzi asi 9 tisíc seniorů

25.06.2024 8:20 | Ze sítí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zákonu o podpoře bydlení

Ministr Bartoš: V ČR je v bytové nouzi asi 9 tisíc seniorů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš

Celý život těžce pracujete, nikdy jste nikomu nic nedlužili, přesto ve stáří skončíte v azylovém domě. Stačí málo, třeba důchodce pan František se zaručil za půjčku synovce, který ale peníze nesplatil. Pak už to šlo rychle, exekuce a ztráta bydlení. Desítky let se spoléhal sám na sebe, v podpoře se nevyznal a svou roli hrálo i to, že se prostě styděl – nebyl zvyklý žádat stát o pomoc. Naštěstí ve Frýdku-Místku funguje kontaktní místo pro bydlení, které mu pomohlo všechno vyřídit a zprostředkovalo mu byt.

Příběh pana Františka měl dobrý konec, ne všude je ale taková podpora po ruce. Přitom je v České republice v bytové nouzi asi 9 tisíc seniorů a přes 400 tisíc se snadno může dostat do potíží. I to je jeden z důvodů, proč jsme připravili zákon o podpoře bydlení. Už brzy ho předložíme v Poslanecké sněmovně. Držte nám palce!

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ohodnocení práce politika

Dobrý den, opakovaně se ukazuje, že ne všichni politici pracují a chodí do práce. Nemyslíte, že by stálo za úvahu, aby všichni politici (poslanci, senátoři i ministři) byly z větší části placeni za odvedenou práci? Třeba za to, jak často se účastní schůzí, hlasování, kolik předloží zákonů apod? Nemy...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku

10:14 Fiala (SPD): Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bytové politice státu.