ODS: Pane premiére, neustupujte v otázce migrační krize Bruselu

04.11.2015 8:20 | Zprávy

Usnesení senátorského klubu ODS

ODS: Pane premiére, neustupujte v otázce migrační krize Bruselu
Foto: ODS
Popisek: ODS

Senátorský klub ODS apeluje na pana premiéra Sobotku, aby neustupoval v otázce migrační krize Bruselu a hájil především české zájmy a bezpečnost našich občanů. Prioritou je ochrana vnějších hranic a přísné odmítání povinných kvót.

Senátorský klub ODS nesouhlasí s názory a kritikou ministra Dienstbiera a ombudsmanky Šabatové, kteří v úsilí o zdůvodnění svých vlastních funkcí kritizují zcela neprávem fungování uprchlických zařízení v naší zemi. Na základě osobních zkušeností senátorů z návštěvy v zařízení v Bělé-Jezové klub konstatuje, že o cizince je řádně postaráno a podmínky zcela odpovídají základním potřebám a právnímu řádu ČR. Dramatické vyprávění paní ombudsmanky je zcela mimo realitu.

Senátorský klub ODS neodmítá pomoc těm imigrantům, kteří se kvůli válečnému konfliktu ocitli ve vážném ohrožení. Je třeba ale vždy rozlišovat pomoc ženám a dětem z ohnisek konfliktu, a ekonomickým imigrantům, kteří se pouze svezli na migrační vlně. Tyto dvě skupiny je třeba při přijímání uprchlíků přísně oddělovat a dbát na to, aby se dostalo pomoci těm, kteří ji opravdu potřebují. Solidarita a citlivý přístup k migrantům jsou zcela na místě. Každá solidarita ale musí být vyvážená zodpovědností. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Proč nemáme referendum?

Paní Válková, rád bych znal váš názor na to, proč si myslíte, že neprošel váš návrh na uzákonění referenda, když je zakotveno i v ústavě a taky by mě zajímalo, proč jste zákon nepřijali, když jste byly ve vládě vy?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

22:28 Trikolora: Ze řetězu utržení blázni evidentně chtějí rozpoutat 3. světovou válku

Stanovisko Trikolory k rezoluci Evropského parlamentu.