Rozvoral (SPD): Volební program SPD, Trikolory a PRO pro Středočeský kraj

14.08.2024 6:23 | Monitoring

Státní volební komise dne 6. srpna 2024 vylosovala čísla pro označení hlasovacích lístků politických stran, politických hnutí a koalic pro volby do zastupitelstev krajů, které se budou konat na území České republiky ve dnech 20. a 21. září 2024.

Rozvoral (SPD): Volební program SPD, Trikolory a PRO pro Středočeský kraj
Foto: Archiv Radka Rozvorala
Popisek: Radek Rozvoral

Hnutí SPD spolu s koaličními partnery si v rámci jednotlivých krajů definovalo volební program, ve kterém stanovilo prioritní témata, zaměřená na konkrétní kraj. Našim cílem je uspět v těchto krajských volbách a získat na krajských úřadech zastupitele, kteří budou tyto naše prioritní témata prosazovat. Pro Středočeský kraj, kterému bylo vylosováno volební číslo 7, máme osm prioritních bodů, které v rámci volební kampaně představujeme našim občanům, a to formou letáků, sociálních sítí nebo debatou s občany při kontaktní kampani.

Konkrétně požadujeme dostupné zdravotnictví, kdy v každém okresním městě zřídíme zubní i všeobecnou pohotovost a vyřešíme kritickou situaci nedostatku personálu v krajských nemocnicích. Nezapomínáme též na naše seniory, kdy posílíme terénní sociální služby pro seniory a zdravotně postižené občany a zajistíme cenovou dostupnost těchto služeb v domácím prostředí i v pobytových zařízeních.

Jasně říkáme NE národnímu parku Křivoklátsko, který prosazuje Fialova vláda proti vůli místních občanů i samospráv. V rámci dostupné dopravy obnovíme dopravní spojení zrušená současným vedením kraje a zavedeme jízdné zdarma v krajské dopravě pro žáky, studenty, seniory a občany se zdravotním postižením.

V programu myslíme i na naše rodiny s dětmi, kdy matkám s trvalým pobytem v našem kraji poskytneme finanční příspěvek při narození dítěte. Nízkopříjmovým pracujícím rodičům poskytneme finanční příspěvek na pobyt dítěte v předškolním zařízení a zajistíme dostatečné kapacity na středních školách v našem kraji. Též pomůžeme obcím s rozšířením kapacit mateřských a základních škol a středočeským školám zajistíme možnost nákupu kvalitních potravin od místních zemědělců.

Chceme též napravit žalostný stav krajských komunikací 2. a 3. třídy, kdy důslednou kontrolou a vytvořením konkurenčního prostředí zvýšíme kvalitu jejich oprav. Na to vše bude potřeba více financí, a proto budeme požadovat změny v nastavení financování krajů, jelikož náš kraj již nesmí být bezplatným servisem pro Prahu.

Jestli žijete ve Středočeském kraji a souhlasíte-li s našim volebním programem, volte prosím v krajských volbách číslo 7. Děkujeme.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Liška byl položen dotaz

Co myslíte tím tlakem pražských úřadů?

Píšete zde taky, že jste otevřený kritice, tak schválně, jsem zvědavý, co mi odpovíte. Netvrdím, že tato vláda, za kterou kopete dělá úplně vše špatně, ale kdyby si vedla dobře, jak vysvětlíte, že se většině lidí napříč regiony vede hůř a hůř, že se pro většinu z nás životní podmínky stále zhoršují?...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

22:41 Olomouc: Veslařky ukázaly na radnici bronz z Kanady

Úspěšné české juniorské reprezentantky ve veslování Eva Slepičková a Michaela Uličná dorazily dnes n…